Sontic, sonatic in lumea AFV
Postat 28 November 2006 - 02:09 AM
Ce am remarcat:
- ai uitat sa vopsesti stopul care este in spatele tancului.
- se observa de la o posta pe laterale overspray-ul aerografului, a lasat dungi clare intre galeti...
- senilele sunt vopsite?
- murdaria (daca asta ar trebui sa fie maro-ul) e tare inconsistenta... In unele parti e pe muchii, in altele e pe zonele adancite... De ex. galetii, care-s murdari pe 'iesituri', cand ei strang murdarie in adancituri. Iar pe corpul tancului, ai ba pe muchii, ba pe interiorul unghiurilor.
Mai sunt, dar ma opresc aici...
PS: O "mentiune"... Camo-ul de iarna uzat de pe un tanc cred ca e cel mai greu lucru de scos 'bine'... Sau macar 'acceptabil'. Trebuie sa stapanesti mai mult decat bine tehnicile de 'imbatranire' , si sa fi studiat si inteles cum se desfasoara procesul in realitate... D-asta se invata in pasi mici.
Postat 28 November 2006 - 11:01 AM
Pe viitor:
-trebuie dat cu lac mat ca sa iei luciul acela suparator. Vopseaua de camuflaj alb (varul in multe cazuri) e f. mata;
-partea inferoara a tancului nu se camufleaza in alb ca nu are rost. Asadar nici galetii si nici ce este sub aripile de protectie nu trebuie sa fie alb. Acolo vei avea doar gri si maro.
-o observatie mai generala. Incercati sa nu mai faceti capatul tevi tunului cu negru. Modul in care sunt expulzate gazele nu permit depunerea de mizerii sau funingine cum cred multi modelisti. Ce se vede in pozele alb-negru (unele dintre ele) este decolorarea vopselei datorita temeraturii. Dar este o schimbare a culorii inspre culoarea grundului, nu in negru tipator.
Postat 28 November 2006 - 11:17 AM
Ahmed, la Nov 28 2006, 11:01 AM, a spus:
Pe viitor:
-trebuie dat cu lac mat ca sa iei luciul acela suparator. Vopseaua de camuflaj alb (varul in multe cazuri) e f. mata;
-partea inferoara a tancului nu se camufleaza in alb ca nu are rost. Asadar nici galetii si nici ce este sub aripile de protectie nu trebuie sa fie alb. Acolo vei avea doar gri si maro.
-o observatie mai generala. Incercati sa nu mai faceti capatul tevi tunului cu negru. Modul in care sunt expulzate gazele nu permit depunerea de mizerii sau funingine cum cred multi modelisti. Ce se vede in pozele alb-negru (unele dintre ele) este decolorarea vopselei datorita temeraturii. Dar este o schimbare a culorii inspre culoarea grundului, nu in negru tipator.
He he, danke schon Ahmed Bey...o sa tin seama dar uite ce gandesc eu acum...
Deci, are lac mat dat amarata de ea dar am un rahat de aparat, de fapt e camcorder 3CCD care nu controleaza blitzul ca un aparat foto real. Ca atare a iesit efectul ala de silvering ... "fotografic"
NU mai fac camuflaj pe dedesubt...Promit...pe cuvant de pionier !!!
LA teava de tipul asta fara paraflama, gazele nu ies in lateral ci debuseaza pe lungimea tevii, vezi efectul Coanda :). Pe de alta parte temperatura in timpul luptei ajunge destul de mare pe toata lungimea tevii, vezi decalibrari si alte alea. Culoarea cu care am dat eu este ceva apropiat de ce zici tu, nu e chiar negru si e un amestec de funingine cu ceva gun metal.
Oricum s-a marcat lectia si s-a bagat la cap
Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 28 November 2006 - 11:18 AM
Postat 28 November 2006 - 03:50 PM
Postat 10 December 2006 - 02:47 AM
E prima oara cand postez pe forum....
Imi cer scuze pt calitatea destul de precara a fotografiilor.... si deasemenea pt. neajunsurile machetei. Printre altele mai am la ea de pus ceva lac semimat pe fetele camarazilor, asta dupa ce ii voi dota cu ochi si celelalte, si deasemenea pe centuri... Ar mai trebui aranjat geamul la mecanicul conductor....dar probabil ca mai sunt si altele, asa dar....
Postat 10 December 2006 - 09:29 AM
Postat 10 December 2006 - 11:36 AM
Si ai venit frumos, nu cu mana goala...
Trebuia sa duci curajul un pic mai departe... si sa deschizi un topic separat, in sectiunea "Blindate", cu aceast frumos Pz.IVG. Sper ca Fly-Boy sa nu se 'nierveze...
Si mie-mi place cum ai reusit sa faci camuflajul.
Dar si mai mult, imi place nivelul de detaliere a modelului.
Acum... io-s total analfabet in kitologia 35-ista... nu stiu ce kit ai folosit si nici ce ai primit in cutie... dar UNELE, par facute de tine, cum ar fi manerele de deasupra trapelor laterale ale turelei.
Mi-ar palce sa vad mai multe fotografii ale acestui model, cum mi-ar place sa vad fotografii ale altor modele de-ale tale !
Inca o data, fii binevenit in comunitatea noastra !
Cu siguranta, o sa-ti placa aici, cu noi !
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 10 December 2006 - 11:41 AM
Postat 10 December 2006 - 01:21 PM
Sper ca Flyboy sa nu se supere pe mine ca am intrat pe topicul lui....
Despre macheta; este vorba de PZ IV G de la Zvezda si figurinele de la MiniArt.
Macheta este din cutie, si in afara de faptul ca am cautat sa fac o uzura cat mai credibila, nu are nimic deosebit.
Manerele de pe lateralele turelei din dreptul sasului Comandantului sunt cele date de producatorul chitului.
La aparatoarea de flacari am aplicat putin negru cu aerograful, este adevarat, insa foarte putin, si numai pe orificiile laterale, pe unde
in mod normal ar trebui sa iasa flacara la lansarea proiectilelor. Rezultatul este un gri putin mai inchis decat culoarea tancului.
In ceea ce priveste uniformele, e adevarat ca ele sunt prea curate daca judecam dupa cum arata tancul, dar
cum am mai spus ar mai fi unele chestii de facut...printre care si uzura uniformelor. In fine , nu am ajuns sa o fac datorita faptului
ca am ramas fara terebentina, si nu am vrut sa continui sa fac watwring-ul cu white-spirt , tempera sau altceva....
Cat priveste roata intinzatoare, este vopsita, insa fotografia este distorsionata din cauza blitzului.
Pentru camuflaj am folosit vopsea pintura, diluata mai mult, si aplicata in strat subtire, ferind locurile unde urma sa ramana vopseaua
gri aplicata anterior, pentru a sugera "uzura" stratului de var datorata in special vremii.
Toba de esapament este vopsita la baza cu un primer negru dupa care am aplicat oxizi de fier, si in final lac mat Sinto.
Marcajul de pe turela, intradevar cum a obsevat Marhaba, este pus peste camo, problema care o sa o rezolv zic eu
aplicand un usor dry-brus peste.
Inca o data multumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales pentru sugestii, care sunt binevenite.
Din pacate deocamdata nu mai pot posta nimic intrucat trebuie sa rezolv problema cu fotografiatul...