Forum Machete,Modelism,Hobby: Sontic, sonatic in lumea AFV - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sontic, sonatic in lumea AFV

#41 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 28 November 2006 - 02:09 AM

Asta-i frumos cand faci blindate, ca poti sa-l noroiesti rau de tot, si nu se mai observa greselilie... Noroc cu rujurile de la Tamiya :pint:

Ce am remarcat:
- ai uitat sa vopsesti stopul care este in spatele tancului.
- se observa de la o posta pe laterale overspray-ul aerografului, a lasat dungi clare intre galeti...
- senilele sunt vopsite?
- murdaria (daca asta ar trebui sa fie maro-ul) e tare inconsistenta... In unele parti e pe muchii, in altele e pe zonele adancite... De ex. galetii, care-s murdari pe 'iesituri', cand ei strang murdarie in adancituri. Iar pe corpul tancului, ai ba pe muchii, ba pe interiorul unghiurilor.

Mai sunt, dar ma opresc aici...

PS: O "mentiune"... Camo-ul de iarna uzat de pe un tanc cred ca e cel mai greu lucru de scos 'bine'... Sau macar 'acceptabil'. Trebuie sa stapanesti mai mult decat bine tehnicile de 'imbatranire' , si sa fi studiat si inteles cum se desfasoara procesul in realitate... D-asta se invata in pasi mici.

#42 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 November 2006 - 09:58 AM

Da barosane, stiu ca ai dreptate, e foarte greu...dar o sa cresc mare si o sa il fac mai bine. Sper ca toata lumea e de acord ca nu e un inceput rau... :-P

In continuare astept lectii si sugestii...:pint:

#43 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 28 November 2006 - 11:01 AM

Nu Flyboy, nu e un inceput rau, felicitari.

Pe viitor:
-trebuie dat cu lac mat ca sa iei luciul acela suparator. Vopseaua de camuflaj alb (varul in multe cazuri) e f. mata;
-partea inferoara a tancului nu se camufleaza in alb ca nu are rost. Asadar nici galetii si nici ce este sub aripile de protectie nu trebuie sa fie alb. Acolo vei avea doar gri si maro.
-o observatie mai generala. Incercati sa nu mai faceti capatul tevi tunului cu negru. Modul in care sunt expulzate gazele nu permit depunerea de mizerii sau funingine cum cred multi modelisti. Ce se vede in pozele alb-negru (unele dintre ele) este decolorarea vopselei datorita temeraturii. Dar este o schimbare a culorii inspre culoarea grundului, nu in negru tipator.

#44 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 November 2006 - 11:17 AM

Ahmed, la Nov 28 2006, 11:01 AM, a spus:

Nu Flyboy, nu e un inceput rau, felicitari.

Pe viitor:
-trebuie dat cu lac mat ca sa iei luciul acela suparator. Vopseaua de camuflaj alb (varul in multe cazuri) e f. mata;
-partea inferoara a tancului nu se camufleaza in alb ca nu are rost. Asadar nici galetii si nici ce este sub aripile de protectie nu trebuie sa fie alb. Acolo vei avea doar gri si maro.
-o observatie mai generala. Incercati sa nu mai faceti capatul tevi tunului cu negru. Modul in care sunt expulzate gazele nu permit depunerea de mizerii sau funingine cum cred multi modelisti. Ce se vede in pozele alb-negru (unele dintre ele) este decolorarea vopselei datorita temeraturii. Dar este o schimbare a culorii inspre culoarea grundului, nu in negru tipator.

He he, danke schon Ahmed Bey...o sa tin seama dar uite ce gandesc eu acum...

Deci, are lac mat dat amarata de ea dar am un rahat de aparat, de fapt e camcorder 3CCD care nu controleaza blitzul ca un aparat foto real. Ca atare a iesit efectul ala de silvering ... "fotografic"

NU mai fac camuflaj pe dedesubt...Promit...pe cuvant de pionier !!! :pint:

LA teava de tipul asta fara paraflama, gazele nu ies in lateral ci debuseaza pe lungimea tevii, vezi efectul Coanda :). Pe de alta parte temperatura in timpul luptei ajunge destul de mare pe toata lungimea tevii, vezi decalibrari si alte alea. Culoarea cu care am dat eu este ceva apropiat de ce zici tu, nu e chiar negru si e un amestec de funingine cu ceva gun metal.

Oricum s-a marcat lectia si s-a bagat la cap :-P

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 28 November 2006 - 11:18 AM

#45 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 28 November 2006 - 03:50 PM

Nu sint un expert ,dar ( cu ingaduinta ta ) , ma bag si eu cu 0 sugestie ,destul de buna (zic eu la1/72) . Vopsea de ulei alba . Incearca sa te joci daca ai chef pe o bucata de plastic vopsit in prealabil .Cu o pensula moale . (eu folosesc o pensula f . mica ; cu virf ascutit ) . Nu te speria - datorita uleiului nu v-a iesi mat ,la inceput ,apoi se v-a estompa luciul pina devine mata ( daca il lasi sa se usuce bine poti da cu lac mat sau sa-l speli putin cu apa si sapun) . Pune cu pensula - ( daca te hotarasti sa aplici asta pe tanc -doar pe suprafetele drepte ,lipsite de detalii) , foarte putina culoare sub forma de puncte sau liniute ( daca vrei un camuflaj care sa nu acopere complect lasa multa distanta intre ele si asaza-le divers creind un mic joc de forme si marimi intre ele ).Cu pensula curata , intinde ("linge") usor culoarea dinspre interior spre exterior ,stergind surplusul ce se aduna pe pensula ( cirpa sau mana -dar nu folosi solvent ) .Cind culoarea capata transparenta, joaca-te cu marginile ( apar efecte foarte apropiate de aeograf ) . Pe alocuri , unde crezi ca e prea transparenta culoarea , mai pune f.putin si intinde-o .Nu repeta asta des ; las-o sa se usuce . Vei constata (uitandu-te inspre lumina ) foarte fina trecere dintre straturi (verdele originar + culoarea de ulei alba ) . Dupa ce se usuca putin , ( citeva ore , mai multe...nu-ti pot da o limita ) , poti interveni cu putina apa si sapun stergind pe alocuri foarte fin culoarea (cu pensula curata -spalata cu sapun si uscata). Daca petele au o margine prea ridicata , repeta procedeul de intindere asupra marginii si dupa caz mai sterge cu apa+sapun . Se poate folosi si diluant ( eu folosesc SOLVOXOL-nu-i grozav,da' mere') dar sa nu atace plasticul sau culoarea si sa nu fie gras (lasa o urma urita ( care se poate corecta cu apa si sapun dupa uscare dar trebuie atentie). De fapt procedeul seamana cu un fel de Washing ,dar pentru scari mici il consider indicat pentru ca poti obtine camuflaje complexe , imitind cu destul succes aerograful ( indiferent daca e pulverizat puternic sau cu margini fine ) . O non calitate - puterea mica de acoperire . Deocamdata e deajuns , pe parcurs ,daca te incumeti sa incerci cere-mi explicatii (sper sa am raspuns ). Un alt procedeu ar fi tot cu pensula dar cu emailuri si diluant (mult ) . Daca vrei sa-l incerci ,pot sa iti dau sfaturi . Succes

#46 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 06 December 2006 - 02:57 PM

Uite un link interesant despre camuflajele de iarna:http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2003/02/stuff_eng_tech_detergent_wash.htm

#47 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 December 2006 - 06:03 PM

Dany, ia pune mataluta mina pe hirtie si creion, adicatalea tastatura, si da repete tot ce sti, ca la politie, ca vad ca sti bine! :bang:.
Pe bune, vad ca te pricepi, nu strica un articol pe aceasta tema. :lol:

#48 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 18-August 05

Postat 10 December 2006 - 12:07 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00034__1.jpg

#49 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 10 December 2006 - 12:15 AM

Fain camuflajul de iarna, prima impresie e foarte buna... :lol:
Imi place mai ales cum e uzat spre partea de jos, poti sa mai pui ceva poze cu el?
Niste explicatii cred ca ar fi de ajutor.

#50 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 10 December 2006 - 12:17 AM

Fain facut camuflajul, dar parca la figurine le mai tebuia niste ochi, sprincene , ceva.

#51 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 10 December 2006 - 12:24 AM

faina macheta la prima vedere dar parca este cam uniform camuflajul.

#52 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin

Postat 10 December 2006 - 02:47 AM

Salutare tuturor!!!
E prima oara cand postez pe forum....
Imi cer scuze pt calitatea destul de precara a fotografiilor.... si deasemenea pt. neajunsurile machetei. Printre altele mai am la ea de pus ceva lac semimat pe fetele camarazilor, asta dupa ce ii voi dota cu ochi si celelalte, si deasemenea pe centuri... Ar mai trebui aranjat geamul la mecanicul conductor....dar probabil ca mai sunt si altele, asa dar....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00004_1.jpg

#53 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin

Postat 10 December 2006 - 02:55 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00022_1.jpg

#54 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin

Postat 10 December 2006 - 02:57 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00038_1.jpg

#55 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin

Postat 10 December 2006 - 03:01 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00014_1.jpg

#56 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 10 December 2006 - 09:29 AM

Faina lucrare. Evident dupa gustul meu. Nu e cazul sa-ti ceri scuze nici pentru fotografii si nici pentru ce ai facut indiferent cit de bine sau rau a iesit. Marcajul tancului e pus peste camo ceea ce nu cred ca e in regula. Iar uniformele parca sunt scoase din masina de spalat. Dintr-una din fotografii reiese ca roata intinzatoare nu ai vopsit-o pe interior sau pare asa din cauza fotografiei, nu-mi dau seama. Cit despre inegrirea tevii, undeva pe la "Blindate" Ahmed spune de ce nu e cazul sa se faca. Mai gasesti un articol scris de Dragos despre fotografierea modelelor. In rest imi place cum ti-a iesit, uzura mai ales. Spune-ne ceva de kituri (tanc si figurine) si alte amanunte referitor la ce si cum ai facut. In rest "la cit mai multe postari".

#57 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 10 December 2006 - 11:36 AM

Bine ai venit printre Cartulezi, D-Tony !

Si ai venit frumos, nu cu mana goala...
Trebuia sa duci curajul un pic mai departe... si sa deschizi un topic separat, in sectiunea "Blindate", cu aceast frumos Pz.IVG. Sper ca Fly-Boy sa nu se 'nierveze...

Si mie-mi place cum ai reusit sa faci camuflajul.
Dar si mai mult, imi place nivelul de detaliere a modelului.
Acum... io-s total analfabet in kitologia 35-ista... nu stiu ce kit ai folosit si nici ce ai primit in cutie... dar UNELE, par facute de tine, cum ar fi manerele de deasupra trapelor laterale ale turelei.
Mi-ar palce sa vad mai multe fotografii ale acestui model, cum mi-ar place sa vad fotografii ale altor modele de-ale tale !

Inca o data, fii binevenit in comunitatea noastra !
Cu siguranta, o sa-ti placa aici, cu noi !

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 10 December 2006 - 11:41 AM

#58 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 10 December 2006 - 11:45 AM

arata bine :)
trebuie si eu sa invat drybrushing si washing >.<

#59 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 December 2006 - 12:58 PM

Intii, bun venit printre noi.
Frumos si realist. Mai lucreaza la unforme, nu facem reclama la detergenti :-D :lol: :bang: :-D

#60 Useril este offline   D-Tony 

• Membru deplin

Postat 10 December 2006 - 01:21 PM

Multumesc mult pt aprecieri!!!
Sper ca Flyboy sa nu se supere pe mine ca am intrat pe topicul lui....
Despre macheta; este vorba de PZ IV G de la Zvezda si figurinele de la MiniArt.
Macheta este din cutie, si in afara de faptul ca am cautat sa fac o uzura cat mai credibila, nu are nimic deosebit.
Manerele de pe lateralele turelei din dreptul sasului Comandantului sunt cele date de producatorul chitului.
La aparatoarea de flacari am aplicat putin negru cu aerograful, este adevarat, insa foarte putin, si numai pe orificiile laterale, pe unde
in mod normal ar trebui sa iasa flacara la lansarea proiectilelor. Rezultatul este un gri putin mai inchis decat culoarea tancului.
In ceea ce priveste uniformele, e adevarat ca ele sunt prea curate daca judecam dupa cum arata tancul, dar
cum am mai spus ar mai fi unele chestii de facut...printre care si uzura uniformelor. In fine , nu am ajuns sa o fac datorita faptului
ca am ramas fara terebentina, si nu am vrut sa continui sa fac watwring-ul cu white-spirt , tempera sau altceva....
Cat priveste roata intinzatoare, este vopsita, insa fotografia este distorsionata din cauza blitzului.
Pentru camuflaj am folosit vopsea pintura, diluata mai mult, si aplicata in strat subtire, ferind locurile unde urma sa ramana vopseaua
gri aplicata anterior, pentru a sugera "uzura" stratului de var datorata in special vremii.
Toba de esapament este vopsita la baza cu un primer negru dupa care am aplicat oxizi de fier, si in final lac mat Sinto.
Marcajul de pe turela, intradevar cum a obsevat Marhaba, este pus peste camo, problema care o sa o rezolv zic eu
aplicand un usor dry-brus peste.
Inca o data multumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales pentru sugestii, care sunt binevenite.
Din pacate deocamdata nu mai pot posta nimic intrucat trebuie sa rezolv problema cu fotografiatul... :lol:

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi