Multumesc mult pt aprecieri!!!
Sper ca Flyboy sa nu se supere pe mine ca am intrat pe topicul lui....
Despre macheta; este vorba de PZ IV G de la Zvezda si figurinele de la MiniArt.
Macheta este din cutie, si in afara de faptul ca am cautat sa fac o uzura cat mai credibila, nu are nimic deosebit.
Manerele de pe lateralele turelei din dreptul sasului Comandantului sunt cele date de producatorul chitului.
La aparatoarea de flacari am aplicat putin negru cu aerograful, este adevarat, insa foarte putin, si numai pe orificiile laterale, pe unde
in mod normal ar trebui sa iasa flacara la lansarea proiectilelor. Rezultatul este un gri putin mai inchis decat culoarea tancului.
In ceea ce priveste uniformele, e adevarat ca ele sunt prea curate daca judecam dupa cum arata tancul, dar
cum am mai spus ar mai fi unele chestii de facut...printre care si uzura uniformelor. In fine , nu am ajuns sa o fac datorita faptului
ca am ramas fara terebentina, si nu am vrut sa continui sa fac watwring-ul cu white-spirt , tempera sau altceva....
Cat priveste roata intinzatoare, este vopsita, insa fotografia este distorsionata din cauza blitzului.
Pentru camuflaj am folosit vopsea pintura, diluata mai mult, si aplicata in strat subtire, ferind locurile unde urma sa ramana vopseaua
gri aplicata anterior, pentru a sugera "uzura" stratului de var datorata in special vremii.
Toba de esapament este vopsita la baza cu un primer negru dupa care am aplicat oxizi de fier, si in final lac mat Sinto.
Marcajul de pe turela, intradevar cum a obsevat Marhaba, este pus peste camo, problema care o sa o rezolv zic eu
aplicand un usor dry-brus peste.
Inca o data multumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales pentru sugestii, care sunt binevenite.
Din pacate deocamdata nu mai pot posta nimic intrucat trebuie sa rezolv problema cu fotografiatul...