Tot la "Tehnice" s-a mai dezbatut subiectul surselor de aer.
Cel mai usor de folosit si cele mai curate sunt - pentru aerografe- tuburile cu aer comprimat. Au dezavantajele ca in timp sunt mai scumpe si ca te cam lasa cand iti este lumea mai draga.
Compresoarele au dezavantajul pretului (pentru inceput investitia este destul de mare), dar , odata achizitionate, ai scapat de griji.
Daca lucrezi putin si rar, investitia pentru un compresor nu se justifica.
Daca ai mai mult de lucru, atunci este indicat un compresor. Alegerea o faci in functie de locul unde iti desfasori activitatea - acasa sau "pe teren"- si de natura activitatii - machete mici sau mari, unul sau mai multe aerografe etc.
Eu ma numar printre cei care au ales solutia compresorului manufacturat, avand un motor de frigider. Efortul pe care l-am depus pentru a-l construi a meritat din plin. Investitia a fost sub 1.000.000 lei vechi si imi functioneaza foarte bine (am aratat acolo si de unde am procurat materialele si cum l-am facut). Face fata chiar si unui mini pistol de vopsit.
In ceeace priveste folosirea de butelii umplute cu altceva in afara de gaze neutre (aer, azot, "codoi" etc) este si periculoasa si daunatoare sanatatii.
reiau aici si o pza cu impricinatul meu: