Vă prezint o nouă construcție, Dornierul 17 al englezilor de la Airfix. Avionul în sine nu are nevoie de prezentare , este arhicunoscut. Dezvoltat de Claude Dornier "pe șestache", pentru eludarea interdicțiilor pe care le avea Germania în privința înarmării . Mascat în avion poștal și de transport ușor, a fost rapid convertit în Schnellbomber, sarcină de care s-a achitat cu brio la începutul războiului , cînd a constituit coloana vertebrală a bombardierelor Luftwaffe. Rapid și foarte manevrabil , a fost foarte apreciat de echipaje. A echipat KG 2"Holzhammer", KG 3"Blitz" , KG 76 și KG 77.
Versiunea Z-2 a fost cea mai fabricată dintre toate , atît în fabrica mamă de la Oberpfaffenhofen, cît și în licență , de Henschell , HFB și Siebel.
Acuma, kitul . Airfix , matriță nouă. Deja două bile albe. Botezat simplu , Dornier-17Z . Bilă neagră. Dacă nu știi ce-i în cutie , ai putea crede că vei avea de ales între mai multe variante. Nț. Kitul este un Z-2 curat. Atît. Modelul Z a avut numeroase subvariante ( 2-bombardier / 3-recco / 4-trainer / 5-antinavă / 7/10"Kautz"-nightfighter, etc)
OOB kitul este extrem de detaliat. Interiorul poate fi făcut direct din cutie, nivelul de detaliere face să pălescă de invidie orice kit la 1/48 Ceea ce am și făcut...aproximativ. Am mai adăugat eu cîte ceva. Mai ales panoul de instrumente, Yahu , ca de obicei.
La cererea spectatorilor ( Buntzi si soața !!) am adăugat și echipajul. Aviatorii sînt bine reprezentați , deși nu la nivelul celor de la Zvezda.
Și înca nu sînt toți , mai este mitraliorul spate, care va fi adăugat la final, după ce plantez mitralierele MG17 pe poziții, dupa cum deja se observă, spațiul este foarte mic, aviatorii stau înghesuiți unul într-altul, o reprezentare destul de fidelă a realității !
Va urma ...
Numai bine la toată suflarea modelistică !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 24 August 2024 - 10:27 AM