M-am uitat acum mai atent la poza aia...
Motorul ăla a pățit ceva...Capota este plină de dīre de ulei, aripa și trenul de aterizare sīnt și ele stropite bine...
Cīt despre efecte...Eu sīnt adeptul avioanelor curățele. Nici nou-nouțe, dar nici epave. Urăsc avioanele ultra-ponosite. Poate că așa arăta īn realitate, jumulit la maxim...Nu contest. Dar nu-mi place ! Īncerc să reproduc ideea de realitate, nu chiar realitatea īn sine !
Cīnd am făcut Hs-129, era camo-ul ăla de iarnă ,dat cu bidineaua. Așa era īn realitate. Dar nu mi-a plăcut , așa cum nu i-a plăcut nici lui Edi. Să-l citez , nu arată bine nici dacă-ți iese perfect.
Data viitoare am să īncerc altceva pe camo-ul german 70/71 , care-s culori reci , īnchise. Am să īncerc să combin wash-ul gri deschis cu cel maro. Să iasă...altceva. Dacă dau doar maro , por să săr peste etapă...Nu se va vedea mai nimic. Doar gri , este cam țipător.
Poate că dacă le combin...O să vedem la momentul potrivit.
Numai bine !!
Dornier Do-17Z-2 "Der Fliegender Bleistift" AIRFIX A05010
Postat 11 October 2024 - 07:08 AM
Salut, mie imi place ce-ai facut, avionul este misto, macheta ti-a iesit misto, cu detalieri suficiente - zic eu - sa-ti incante ochiul. Chestia cu wash-urile care ar trebui sa contrasteze cu camo-ul este mai complicata. Ar trebui sa studiem cu totii contrastele cromatice dar cred ca nu are rost, am transforma un hobby in ...nu stiu, in altceva si ne-am complica mult existenta. Mie-mi place ce ti-a iesit. Daca si tie-ti place, e ok. Ce nu-ti place, tine minte si data viitoare faci altfel.