Citeaza
Dornier Do-17Z-2 "Der Fliegender Bleistift" AIRFIX A05010
Postat 19 September 2024 - 10:42 AM
Eu sunt mulțumit de cum arată Revell 39 și 40. Arată veridic. Și sexy.
Cu siguranță că am să mai folosesc emailuri Revell, īn primul rīnd pentru că sīnt vopsele excelente calitativ, se dau foarte ușor si foarte frumos.
Postat 22 September 2024 - 12:15 PM
- Ce culoare avea catargul radio ?? Culoarea petei ( RLM 71) sau lemn ??
- Ce culoare are antena gonio circulară ?? Culoarea petei sau ...altceva ? Gen RLM 02 sau silber, am văzut poze multe , pare diferit colorată , nu am reușit să-mi dau seama de o regulă !!
- Idem , tubul Pitot din aripa stīngă era RLM 71 sau 65 ??
Danke șoșon !!
Postat 24 September 2024 - 03:44 AM
Citeaza
Cel mai adesea in culoarea avionului , dar au existat si exceptii . Am pus o foto in care se observa un catarg lasat in culoarea lemnului si o alta in care este vopsit . Eu zic sa-l vopsesti daca nu apare mai ciudat in fotografia avionului real .
Postat 24 September 2024 - 11:37 AM
Cu antena gonio am rezolvat-o , avionul meu ( U5+BH) NU avea așa ceva, pe cupolă este o "lacrimă" aerodinamică, dată de altfel īn kit , dar fără să se precizeze unde/cīnd trebuie pusă.
Mă apropii de final...
Postat 26 September 2024 - 11:08 AM
Antena gonio ar trebui sa fie din bachelita sau lemn, care sunt dielectice, probabil vopsite in cularea avionului. Uneori, in instructiunile de vopsire/montaj este indicata Gunmetal.
Postat 29 September 2024 - 11:15 AM
I-am pus trenurile de aterizare , capacele lor și ale calei bombelor.
Potrivirea foarte bună, totul s-a așezat cum trebuie.
Echipajul e complet acum , cu toate mitralierele la locul lor :
Ceva wheatering , uleiuri, etc. Regulamentar, nimic spectaculos
Plus dīrele de eșapament :
Hai că nu mai am mult...
Numai bine !
Postat 01 October 2024 - 06:02 PM
A ieșit cam așa : DORNIER Do-17Z-2 , W.nr.2641 , U5+BH, 1/KG 2 "Holzhammer", Menidi (Tatoi) airfield , Grecia , mai 1941 , Operațiunea Maritza
Ce să zic, un kit plăcut de lucrat, foarte detaliat īn general, potrivirea bună spre excelentă. Un avion frumos și elegant.
Numai bine prieteni !
Postat 04 October 2024 - 11:53 AM
chiar e o macheta reusita, a unui avion frumos tare si emblematic pentru luftwaffe ... cu sera aia pe post de cockpit si cu aripele alea cat o zi de post.
ce nu prea ma da pah spate e wash-ul ala gri deschis de pe extrados ... adica e ok sa eziste wash, e finutz realizat, da' parca e facut sa sa vaza cat mai bine.
parca si dpdv logic nu bate - de ce e negru/sienna pah intredos si gri deschis pah extrados? nu sunt aceleasi mizerii, acelasi praf, aceleasi scurgeri pah tot aveonu'?
sper sa nu te supere a mea postare, da' chiar e o intrebare de mi-o tot pun cand vaz sute de machete facute pah procedura spaniola, ca altfel nu se mai poate :)
spor in toate!
Postat 04 October 2024 - 04:50 PM
Alexuțu , da, să știi ca m-am uitat si eu cam strīmb la avion...Chiar īi ziceam lu' Buntzi că esteceva care īmi dă impresia de neterminat.
Și cred că asta era. Liniile de panou se văd...se văd. Prea bine chiar. OK, și pe burtă l-am dat tot cu gri, nu cu maro sau negru. Dar pe spate se vede prea strident.
Acuma , avionul ăsta s-a balăcit īn praful Greciei ...Ce culoare o avea praful acolo ? Nu știu , io n-am fost īncă īn Grecia, deși mă strem de ceva vreme....Că praful nu-i la fel peste tot īn lume !!
Un avion din Nordulk Africii ar trebui prăfuit cu un galben-ocru , sau chiar un portocaliu mai īnchis ...Știți norii de praf saharian care mai ajung si la noi...Laguna mea arăta la un moment dat ca o pisică portocalie !
Dar prin alte părți ale lumii...nu știu. La mine īn Bărăgan praful este cenușiu deschis , fix ca pe avionul ăsta. Sau galben, dacă zona este argiloasă ( la socri , īn Insula Mare a Brăilei)
Și eu sīnt de părere că washul ar trebui sa fie unitar. Că mizeria ( amestecul de praf, ulei și benzină) este absolut aceiași.
Numai bine dragilor !!
Postat 04 October 2024 - 05:35 PM
In privinta evidentierii panourilor, de praful saharian, , nu as avea de obiectat. Da, pare cam prea vizibil, dar, pana la urma asta-i rostul, nu??!
Avea Wurger o revista, cred ca frantuzeasca, nu mai stiu cum se numea, in care era o caricatura. Niste tipi faceau washing pe un B-17 (ciupituri cu aluminiu, fum pe la esapamente, pete de ulei, culoare pe la panouri) si unul explica "facem asa pentru ca avionul merge la un concurs de modelism"!
Vorba, tot a lui Wurger, noi nu facem decat sa pacalim ochiul intr-un mod cat mai frumos.
Esenta e ca daca iti place tie, e OK!
Postat 05 October 2024 - 10:28 AM
Si eu folosesc uneori acel efect ( in "negativ " cum ar veni ) daca cred ca ar pune in valoare sau ar evidentia ansamblul .
Spre exemplu la I16 capotajul motorului arata ca o mogaldeatza neagra pana sa-i dau acel "wash " cu alb iar dupa acel procedeu a "prins viatza " si sa integrat placut cu restul avionului >deci a fost un bonus , o reusita .
La Fw 190 ( in lucru ) da bine acel procedeu pe burta , dar nu am facut acelas lucru la esapamente si banda inchisa de la incastrarea aripii , fiindca simteam ca e mai ok si se integreaza mai bine cu efectele de pe fuselaj .
La masinutza insa observati ca nu merge deloc ! Arata nenatural si aiurea , drept pt care va trebui sa refac sau sa scot in evidenta altfel acele detalii .
PS
Citeaza
Eu am stat putin prin Sicilia , Gela https://en.wikipedia...e_of_Gela_(1943)
Nisipul avea exact acea culoare ca Revell 17 Matt . Un ocru-usor maroniu - roziu.
In unele locuri aproape imi puteam inchipui ca am sa vad " afrikakorpsi" frigandu-si oua pe aripa vehicolului sau aliatii debarcand ... dar si anumite scene din filmul "La piovra " .
Aceasta postare a fost editata de dany: 05 October 2024 - 11:21 AM
Postat 05 October 2024 - 06:27 PM
Poate că īn realitate, capota aia neagră nu ar arăta așa. Dar avionașul tău NU este un avion real. Este o machetă. Care trebuie să arate frumos , pīnă la urmă ĂSTA este rostul unei machete , să arate frumos ! Dacă nu-ți place cum arată, degeaba este 100% identic cu originalul dacă nu-ți īncīntă ochiul...
Stați să vedem ce-o sa iasă la următorul !!
Numai bine !
Postat 05 October 2024 - 07:24 PM
Citeaza
Ah , Fw e fenta ( mai asteapta putin ) .De fapt tocmai sint aproape sa finisez alte 2 proiecte .... "Aproapele" acesta fiind de acum vreo 2-3 saptamani , fiindca nu am prea avut cine stie ce spor de cand a venit toamna ... Sper sa le postez cat de curand !
Numai bine !
PS
Citeaza
Da , asta spuneam si eu .
Aceasta postare a fost editata de dany: 05 October 2024 - 08:00 PM
Postat 09 October 2024 - 11:25 AM
insa parerea mea (proprie si personala) e ca trebuie tinute in zona de discret, nu sa urle la tine ca-s acolo ... si nu ma refer la o anume macheta, cu atat mai putin la dornierul de fatza, care de altfel am si stabilit ca-mi place :)
daca tot s-a dat wurgeru' de exemplu, chiar cu el discutam (acum 1000 de ani) ca, in ceea ce priveste efectele, 'less is more'.
la fel, cred ca tre' sa aiba o logica - de ex. daca se vrea a se reproduce o macheta cu acumulari de praf intre panouri, pai tot acumulari de praf ar fi si intre panourile de pe intrados, si pe roti, si pe jante, si pe trenul de aterizare ... nu mai vorbesc de praful acumulat peste care a trecut ploaia / condensul / roua.
spor in toate!
p.s. - un bun exemplu e chiar poza cu motorul stanga din 24 septembrie, unde liniile alea sanatoase deschise la culoare sunt ... lumina acumulata in muchia panoului :)