Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, februarie 2014 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, februarie 2014

#21 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1786
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 20 February 2024 - 08:00 PM

Hai ca daca am postat ceva la machete, mi-am castigat dreptul sa ma bag un pic si-aici. :-P

In primul rand, felicitari, Ed, pentru demers. Acu' ceva vreme stiu ca am discutat treaba asta cu Z, da' atunci a ramas cum a picat ... in ideea ca asta nu e un forum de literatura sau de gramatica.

Personal, ma bucur ca s-a ridicat problema asta si ca s-a spus lucrurilor pe nume ... adica ne kkm atata pah noi cu romanismul, cu starea deplorabila in care au ajuns educatia si cultura mioritice, cu generatiile de cretini analfabeti care vin dupa noi geniile ... da' dam cu "i"-urile si cratimele din tastatura la nivel de clasa a IV-a undeva pah la Adamclisi. Io stiu ca am o deformare profesionala pe zona asta cu scrisul corect si ca "i"-urile si cratimele sunt gratis ... da' la fel de gratis e si o cautare pah google pentru a afla cum se scrie corect ceva. Sincer, daca vad doi de "i" la sfarsitul lui "nostri", sau o cratima in "vom face si drege" ... n-am cum sa mai citesc continutul. Maybe it's just me.

Daca nu reusim pentru noi, macar pentru copiii aia rataciti care intra din greseala p-aici sa mentinem cat de cat un standard rezonabil.

Spor!

#22 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4866
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 21 February 2024 - 09:30 AM

Fara suparare baieti insa mie imi pare bine cand mai vad pe aici si altceva decat somoioguri de scaieti purtati de vant prin colb timp de 2-3 saptamani ( aidoma imaginii oraselelor parasite din westernuri ).. Un "i" ori vreo cratima aiurea e o problema minora , cred ... si nu ma refer la a posta machete ci la discutii obisnuite legate de proiecte sau subiectele hobby-ului nostru sau cultura generala .

Aceasta postare a fost editata de dany: 21 February 2024 - 09:40 AM

#23 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1790
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 23 February 2024 - 08:23 PM

Yes...and no. În legătură cu corectitudinea gramaticală, ne-am cîștigat dreptul de-a alege. Fiecare scrie cum crede de cuviință.
Eu fac parte din cei care încearcă să scrie cît mai corect gramatical. Semne de punctuație , diacritice , cratime , etc. Orice greșeală este absolut involuntară. Și care a scăpat "cenzurii" , întotdeauna recitesc ceea ce-am scris înainte de-a posta. E un fel de respect personal față de mine și de voi.
Cealaltă temă . Eu nu-i iubesc deloc pe ruși . Pentru noi , de-a lungul istoriei , au fost doar niște nenorociți. Ne-au jefuit mai rău ca tătarii sau ca turcii.
Nici pe americani nu-i iubesc. Aroganți și analfabeți , dar știu să-și vadă și să-și impună interesul. Cu pumnul. Cu amenițări și șantaj. Imaginea în oglindă a rușilor. Nu se deosebesc de ei prea mult.
Nici pe ucrainieni nu-i iubesc. Sînt foarte "frați" cu rușii. Ne-au tratat mizerabil de cînd și-au văzut înființat pseudostatul lor ( inițial cu ajutorul lui Hitler, apoi cu ajutorul lui Stalin...minunați mentori , nu ??), țară la care au primit "cadou" de la rușii ăștia (acum !) agresori și mizerabili teritorii imense smulse României , Poloniei , Ungariei , Slovaciei...Iar cînd au fost atacați de ruși , s-au mobilizat exemplar pentru a rezista agresorului , fugind din țară cu milioanele , dar nu cu bocceaua în spinare...Noo , cu SUV-uri ultimul răcnet, cu valize de euro și dolari...Și nu doar femei și copii. O grămadă de bărbați apți de luptă , de golănași tatuați numai buni de front, etc. Bărbați ca brazii care mituiesc la greu ( de unde dracu au atîția bani ??) șefii centrelor de recrutare pentru a scăpa de incorporare. Iar armata ucrainiană ia la oaste cu arcanul , că de bună voie nu mai vrea nimeni....Orașele noastre, cele occidentale , Dubai-ul , sunt pline de ucrainieni dornici să-și apere țara...Și pentru că valizele de bani nu par a le fi suficiente , țările "ocupate" de valurile de refugiați s-au grăbit să le ofere ajutoare umanitare , în bani ( mulți !! pentru salariile românilor niciodată nu sînt bani !!) , mîncare , cazare , locuri de muncă , etc. Așa că nu dau doi bani pe jegoșii de vecini. Din partea mea , nu are decît să-i ia dracul , nu am lacrimi pentru ei.
Mai interesat sînt de ce se va întîmpla cu noi. Și nu prevăd vremuri bune. Urmează an electoral, dar ...degeaba. Am dovedit în 35 de ani de "democrație" că habar n-avem să votăm, nu știm deloc ce-i mai bine pentru noi , ne vindem viitorul pentru un kil de ulei , o găleată de plastic și-o pungă de făină...Asta odată , și a doua , nici nu prea ai de unde alege. Politicienii noștri sunt toți o apă și-un pămînt , lichele fără coloană vertebrală , fără rușine sau demnitate , puși toți pe furat ca ultimul găinar...
Așa cum zicea Edi , mi-am vărsat năduful , promit să n-o mai fac .
Numai bine dragilor !
:hi:

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 23 February 2024 - 08:24 PM

#24 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 24 February 2024 - 06:14 AM

Povestea lui Popeye The Sailor Man .

https://www.youtube....h?v=ht_fnlqdDxU

Aceasta postare a fost editata de dany: 24 February 2024 - 06:19 AM

#25 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2491
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 29 February 2024 - 01:46 PM

https://www.youtube....h?v=U5TC2G6Y9fI

https://www.youtube....h?v=rHicinafQU4

#26 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 06 March 2024 - 03:01 AM

Un clip dragutz ... nu chiar de 8 martie :-D , dar merge si asa . Mi-a placut versiunea aceasta pe muzica de Led Zepp mai mult .

https://www.youtube....h?v=_wCZOm0k8WQ

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 March 2024 - 03:03 AM

#27 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 06 March 2024 - 03:49 PM

Un clip mai vechi despre implinirea a 40 de ani in serviciu a avionului English Electric Canberra . Foarte frumos avion , foarte placuta ceremonie ( platita de echipajele care au activat pe acel avion ) .
A fost simpatica istorioara pilotului de incercare referitoare la culoarea prototipului care le-a placut atat de mult incat inginerul sef si-a vopsit si masina sa din aceeasi cutie de vopsea .( min . 16: 04 ).

https://www.youtube....h?v=6wI0hSKx7zk

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 March 2024 - 04:46 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi