Hurricane ARR 1/48 HobbyBoss - o interpretare
Postat 30 September 2023 - 08:22 PM
Poate cel mai bun kit de Hurricane la 1/48 (și la toate scările de fapt) este acesta de la HobbyBoss. Are și el câteva mici chestii de reparat dar cu toate astea de departe este cel mai bun.
Una dintre chestiile pe care eu le-am reparat sunt capotele din fața parbrizului. Kitul are acolo niște rânduri de nituri destul de mari și care nu dau bine. Le-am șters, am pus bandă de aluminiu pe una dintre capote. Pe cea din față nu am reușit, forma capotei nu permite benzii să se muleze cum trebuie, face cute. Am încercat cu două grosimi de bandă, la fel.
Pe bord, peste decal am pus niște ceasuri de la un PE de la Eduard cu ceasuri germane 1/24. Câteva chestii s-au potrivit.
Nu intru în prea multă filozofie pe tema modelelor Mk.1 Early / Late că este interminabilă discuția.
Cel românesc pe care vreau să-l facă este Nr.2, prima variantă cu Cruci din Iunie 1941, când încă mai are banda galbenă pe aripi și cel mai probabil capătul aripi revopsit peste tricolor. Aici e o discuție...poze nu am văzut cu Hurri cu capăt tricolor, dar nu cred că modelul a făcut excepție de la modelul ăsta de camuflaj.
Nr.2 apare prin August 1941 cu un camuflaj apropiat, cu dunga de pe fuzelaj mai groasă și în două culori, fără bot galben, și cu dunga de pe aripă aproape estompată de tot.
Eu o să interpretez macheta cum ziceam, cu capătul tricolor acoperit și prima variantă cu Cruce, precum în poza de mai jos.
Momentan atât....
Postat 02 October 2023 - 09:18 PM
Postat 02 October 2023 - 09:50 PM
Postat 04 October 2023 - 10:56 AM
Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 04 October 2023 - 10:56 AM
Postat 05 October 2023 - 01:42 PM
Postat 09 November 2023 - 06:31 PM
Am adăugat și ”anti-slip” pe zona de la urcare în cockpit, pe ambele părți.
Acum...înmatricularea pe care vreau să o fac se bazează pe o singură poză (csf, am eu talentul ăsta, să vreau să fac ceva pentru care există o singură poză).
Exista pentru Nr.2 profile bune pe baza altor poze, din iunie 1941.
Poza după care lucrez eu este varianta inițială, imediat când s-a trecut la însemnele pro-axă. Bandă subțire galbenă pe aripi + plus bandă subțire galbenă pe fuzelaj (la varianta târzie apare bandă dublă ca grosime si in 2 nuanțe)
La varianta asta se vede și capătul aripii acoperit cu vopsea peste tricolor. Se mai vede foarte greu atât pe ripă cât și pe fuzelaj cocardele rotunde acoperite cu vopsea.
Se mai vede un panou lângă fuzelaj într-o nuanță închisă, dar nu am o explicație pentru el.
O să pun decalurile pe aripă și o să dau cu vopsea peste, abia apoi pun crucile. La fel o să fac și pe fuzelaj....
Revin
Postat 09 November 2023 - 06:44 PM
În coala de decal de la Exotic Decals exista și o variantă cu cocardă rotundă pentru Nr.1, dar are doar 4 cocarde, căci ei dau Nr.1 fără cocardă pe fuselaj, doar cu Număr.
Pentru că vreau să pun un decal pe fuzelaj să se vadă de sub vopsea, am căutat în stash dar nu am găsit la aceași mărime. Dar surpriză, se pare că ce am găsit eu merge foarte bine pe fuzelaj, căci pare că acolo trebuie unul mai mic decât cel din coala de decal. Nu pot să mă pronunț acum și să zic că și cele de pe aripi ar trebui mai mici....
Aștept acum să se usuce Hypersolul si apoi îl vopsesc și pe ăsta.
Postat 10 November 2023 - 07:51 PM
Postat 10 November 2023 - 09:41 PM
Știu ce zici. Dar...o dată aplicat Hypersolul, decalul se ”topește” și se mulează așa de bine încât zici că este corp comun cu vopseau. Apoi eu dau cu un șmirghel fin și foarte tocit peste decal, practic îl ”tocesc” destul de mult. Are un efect de weathering foarte mișto, câteodată îmi și pare rău că vopsesc peste. La cocarda rotundă, din greșeală am dat cu Tensolș in loc de Hypersol, și efectul nu a mai fost același, s-a lipit foarte bine dar nu s-a mai mulat pe niturile în negativ. Este adevărat, și folia de decal este puțin mai rigidă. Am luat acul de la aerograf și am înțepat o parte din nituri. Mă gândesc să dau cum cu Hypersol, chiar peste vopsea să văd ce efect are....
În plus mai este ceva. Vopseau de pe cocarde, atât la Cruce cât și la rotundă, era făcută la pensulă, și era destul de groasă.
Aceasta postare a fost editata de horia: 10 November 2023 - 09:48 PM