Salutare baieti si merci Bogy pentru topic . Va fi o placere sa-l urmaresc
Eu ... nu am inceput cu acestea ; nu aveam de unde ....... ( * multumim din inima partidului ....acelas ).
"Iinitierea "

in acest hobby cu Plasticart -urile ddr-iste , ce se gaseau din ce in ce mai rar si cu oferta mult restransa (idem * ) .
O cunostinta de a tatalui meu de la Opera ce avea aceasta pasiune si posibilitatea de a si le procura din strainatate mi-a dezvoltat interesul si dragul pentru acest hobby si istorie in general , ..Fusese , din ce imi amintesc fiul unui lider PNT . Persecutati in comunism , fratele a reusit sa ajunga in Franta , iar dansul a devenit la urma regizor tehnic la Teatrul National .
. Colegii si prietenii din teatru ai faceau cadou acele modele si reviste istorice, cand plecau in turneu in strainatate . Si fratele .Totodata era abonat la publicatii din domeniu din Cehia , DDR... cand mai era posibil acest lucru si chiar daca nu intelegeam mare lucru din textul acestora , fotografiile , planurile si profilele color ma ajutau pentru documentare .
Acasa , pe un perete pastra un portet inramat de mari dimensiuni a Regelui Mihai I al României ( fotografia oficiala ce orna in trecut , in perioada monarhiei , institutiile ) , iar un alt perete era tapetat cu boxarturile modelelor .
Artboxurile kitu-rilor pe care domnul acela le construia cu dragoste si migala imi serveau pentru a-mi intiparii in memorie prin prisma imaginatiei ,culorilor si formelor interpretate de acei artisti ... povestea acelor timpuri .
Prin interpretarea realitatii acelor artisti descopeream eu istoria acelor masinarii ( civile sau militare ) si din acest motiv am ajuns sa fiu in mod deosebit si afectiv atras de culorile si formele lor ... poate usor in detrimentul constructiei acestora sau chiar a corectitudinii lor .
... Si de aceea imi sint asa simpatice / dragi kiturile vechi .
Aceasta postare a fost editata de dany: 21 September 2023 - 02:04 AM