Trebuie retinut si faptul ca Antonescu a bagat tara in razboi singur si fara nici o garantie , decat o incuvintare verbala a lui Hitler in ce priveste Transilvania
. Pentru intrarea noastra in WW1 de partea Antantei tratativele au durat 2 ani , si la sfarsit s-au obtinut garantii ferme atestate de documente oficiale semnate atat de francezi cat si de englezi . Totodata s-au tinut tratative si cu Austro-Ungaria .
Citeaza
Dar legat de aceasta nu sint de acord .
Ar trebui sa existe cel putin 3 conditii evidente pentru a fi asa , zic eu .
1 Infrastructura buna (drumuri + cale ferata ).
2 Invatamant dezvoltat in principal pe scoli de meserii si specializat pe langa companii . Mana de lucru formata . ---- Functional ----
3 Legislatie dedicata sustinerii companiilor si descurajarii "capuselor " locale . ( Adica n-ar merge acel "iti dau , boss , da' mie ce-mi iese " ) .
Desi nu arata rau in aceasta forma ,ar putea duce in lipsa unei legislatii adecvate la un sistem opresiv ( de gen corporatist , neo colonial )
Eu nu prea stiu sa le fi iesit nemtilor prea multe afaceri pe aici . Ceva cabluri electrice , ceva componente de masini Totul aproape se cara brut la ei ,se ambaleaza si se intoarce finit la suprapret .Am auzit ca fac pana si tigari Carpati .
Mai degraba austriecii ( condusi de rusi camuflati , cu trecere la guvernantii nostrii ) isi fac veacul pe aici ..
... La noi , asa cum am mai zis cred ca este un fel de gorbaciovism tarziu .
Oligarhi , busnitimeni , JeRe Iuingi (securisti mai trecuti o leaca ) ...luat cu japca si distrus totul pt. bani ,excursii , nepotisme , putin divertisment si libertate , semiciki cu bere , masini vechi , infrastructura praf , nepriceputi dar obedienti in functii de raspundere etc . ... Sti ... cum era reclama aceea : "Acum uita-te la Rusia ; Acum la tine ... Inapoi la Rusia ; acum iar la tine ..." ( sau la bulgari , ucraineni ,sarbi ) . Acelas lucru , dar o leaca mai rurali si fara atatea iahturi si vile , desi tot pe langa lacul Como , sau Cuba ... Hotul striga hotii . .... panimaesi ?
Aceasta postare a fost editata de dany: 23 September 2023 - 07:17 AM