De pe net, august 2023
Postat 26 August 2023 - 01:31 PM
Citeaza
Bogy , nu , era invers , din ce stiu
.
Stalin avea nevoie de englezi (aliati). .Pierduse enorm si prosteste si cerea cu disperare ajutor material si deschiderea unui nou front in Europa (Franta) ,pentru a diminua presiunea germana .
Acesta era contextul , dupa reusita victorie din iarna de la Moscova .
"For the first time since June 1941, Soviet forces had stopped the Germans and driven them back. This resulted in an overconfident Stalin further expanding the offensive.[citation needed] On 5 January 1942, during a meeting in the Kremlin, Stalin announced that he was planning a general spring offensive, which would be staged simultaneously near Moscow, Leningrad, Kharkov, and the Crimea. This plan was accepted over Zhukov's objections.[103] Low Red Army reserves and Wehrmacht tactical skill led to a bloody stalemate near Rzhev, known as the "Rzhev meat grinder", and to a string of Red Army defeats, such as the Second Battle of Kharkov, the failed attempt at elimination of the Demyansk pocket, and the encirclement of General Andrey Vlasov's army in a failed attempt to lift the siege of Leningrad, and the destruction of Red Army forces in Crimea. "
Stalin la acest moment vrea sa ceara pacea nemtilor .
A cerut ajutor disperat ( cum spuneam ) aliatilor .
A urmat acea intalnire cu Churchill. Daca ai timp citeste , a fost ciudata ... cum la inceput W. a fost arogant , a vorbit prostii in camera de hotel , care avea microfoane implantate , apoi la gasit suparat pe Stalin ... erau cat pe ce sa se certe ...si pana la urma au ajuns la casa de odihna a lui Stalin si dupa ce ia cunoscut familia mai cu haleala , mai cu o poveste si foarte multa bautura au inceput sa se inteleaga .
Stalin avea mare nevoie ca aliatii sa deschida un nou front in Eu .,cum spuneau ., insa W. ia spus ca nu poate asta si ia desenat un crocodil . A zis aratand spre gura ca aceea e Franta si ca trebuie sa-i atace burta , adica Tunisia .
Cand s-au despartit Churchill era aproape groghy .
Citeste , daca ai timp , e o lectura interesanta .
Postat 26 August 2023 - 04:01 PM
Postat 26 August 2023 - 07:14 PM
bogy, la 26 August 2023 - 04:01 PM, a spus:
Se zice ca Stalin, a facut putina depresie dupa caderea orasului Minsk. S-a retras la o vila de langa Moskova si n-a vrut sa mai auda de nimic. Au venit baietii din politburo sa se roage de el sa se intoarca.Daca Stalin renunta la putere atunci,cred ca URSS era kaput.
Postat 27 August 2023 - 02:32 AM
Citeaza
Bogy
Referitor la aceasta , uita-te putin aici , pana mai gasesc eu cate ceva .Eu gasisem in alte surse acele referiri , dar e ok si link-ul de mai jos , daca ai rabdare , fiindca e destul de lung episodul si intortocheat , dar sint cateva referinte . Ne intereseaza anii 1942
https://www.youtube....h?v=WVtT-NIq1Zg
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 August 2023 - 03:06 AM
Postat 27 August 2023 - 08:57 AM
Postat 27 August 2023 - 09:36 AM
Citeaza
Bogy dupa victoria din iarna de la Moscova pana la batalia de la Stalingrad , nemtii si-au revenit ,si i-au facut pilaf pe rusi chiar mai rau decat in campania din 41.Si doar din vina lui Stalin, desi Jukov la avertizat si sa opus .
Iti pun din nou citatul cu firul evenimentelor ( fiindca mi-e la indemana , dar poti sa selectezi fiecare citat in parte si sa-l studiezi in detaliu )
1For the first time since June 1941, Soviet forces had stopped the Germans and driven them back. This resulted in an overconfident Stalin further expanding the offensive.
2 On 5 January 1942, during a meeting in the Kremlin, Stalin announced that he was planning a general spring offensive, which would be staged simultaneously near Moscow, Leningrad, Kharkov, and the Crimea. This plan was accepted over Zhukov's objections.
3 Low Red Army reserves and Wehrmacht tactical skill led to a bloody stalemate near Rzhev, known as the "Rzhev meat grinder", and to a string of Red Army defeats, such as the Second Battle of Kharkov, the failed attempt at elimination of the Demyansk pocket, and the encirclement of General Andrey Vlasov's army in a failed attempt to lift the siege of Leningrad, and the destruction of Red Army forces in Crimea. "
Catastrofan asadar . ... si totul din vina marelui tactician Stalin .
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 August 2023 - 09:37 AM
Postat 27 August 2023 - 09:42 AM
Citeaza
El si-a asumat conducerea armatei peste Juckov , pe care la dat la o parte , dupa ce acesta ia adus victoria in batalia pt Moscova ..
E si o chestie hazlie aici , fiindca in filmele care il proslaveau , Stalin joaca un rol de mare tactician , iar Juckov e inffatisat ca un fricos .
Aceasta postare a fost editata de dany: 27 August 2023 - 09:45 AM