Forum Machete,Modelism,Hobby: Polacca Veneziana - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Polacca Veneziana Kit Amati 1:50

#21 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 21-May 13

Postat 07 February 2025 - 08:03 AM

Mici progrese:
Am vopsit tunurile și afeturile lor:
Imagine atasata: IMG-20250204-WA0004.jpg

Dacă tot le-am rezolvat, am instalat cele două tunuri de la pupa. Evident, în timpul procesului una dintre țevi a cedat și m-am chinuit ca sfântu' duh s-o recuperez dinăuntru. Am decis să nu mă mai agit, o s-o lipesc la final că sigur o mai rup de 10 ori până atunci. Asta fiind rezolvată (respectiv tunurile în carenă) am montat și ultimele bucățele de ramă pentru sabordurile respective. Cum s-ar zice, carena e cam gata.

Am dat găurile pentru vâsle în bordaj:
Imagine atasata: IMG-20250206-WA0004.jpg

Cum înspre pupa nu am mare lucru în interior și s-ar vedea aiurea mațele prin găurile alea, am decis că alea rămân astupate, și au dopuri. Am citit undeva că drakkarele aveau dopuri pentru găurile vâslelor pentru când foloseau velele, așa că am decis că dacă vikingii aveau, or fi avut și venețienii 1000 de ani mai târziu. Dacă nu, să vină venețianu' sa se plângă! Ca să păstrez oarece uniformitate, am pus inelele alea de protecție și la găurile străpunse din bordaj. Cândva mai încolo o să confecționez și dopurile.

Dacă tot eram în zonă, am înlocuit toate boldurile de la cârmă cu țintele de alamă din kit. Sincer, arată mai bine (părerea mea).
Imagine atasata: IMG-20250206-WA0000.jpg

Rămâne să văd cum o să atașez eu frânghia de acționare a sabordului, având în vedere că urechiușa unde ar trebui să leg frânghia e doar nițel mai mare decât burghiul de 0.5 pe care-l am la dispoziție să dau gaura de trecere:
Imagine atasata: IMG-20250205-WA0011.jpg

La pasul următor o să mă ocup de vopsit carena și sabordurile, apoi să instalez suporții bompresului și probabil și ăia de la legăturile catargului (partea de la bază unde se prind deadeyes cum le zice la ingliși, da' cum linba românurile este greu, habar n-am care e termenul neaoș). Mai vedem, zise orbul...

Aceasta postare a fost editata de buntzi: 07 February 2025 - 08:07 AM

#22 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 16 February 2025 - 07:06 AM

N-am īnaintat foarte mult, deși am īncercat.
Am mascat puntea (care rămāne lemn natur) și am dat o mānă de grund (alb, borcănaș de la revell rămas de prin 2016 de la Nordkap). Pe moment am zis că e ok:
Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-02-14 at 19.15.07.jpeg

Am preparat ceva combinație de alb+3 picături de maro și am dat opera vie:
Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-02-15 at 09.44.34.jpeg

Ăăăă...nu. E f@#$ing bej, ce s-o mai dăm pe după gard. Īn plus, culoarea foarte deschisă pune īn evidență masiv toate bulelile din bordaj rămase din cauza ideii tāmpite cu carena dintr-un singur strat, așa că am decis să fac ce trebuia să fac de la īnceput (idiot = je):
Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-02-15 at 19.12.06.jpeg

După șlefuire arată ceva mai bine, dar mai corectez īn cāteva locuri.
Imagine atasata: WhatsApp Image 2025-02-16 at 08.37.12.jpeg

La partea de sus nu m-aș băga, īn primul rānd pentru că acolo vin ornamente multe și nu cred că are chiar sens. Pe de altă parte, văzānd cāt de bine s-a purtat dincolo....

#23 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 16 February 2025 - 04:52 PM

Ești pe drumul cel bun. O să-ți dai mai bine seama de ce-ai obținut după o mīnă de alb.

#24 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 18 February 2025 - 07:38 AM

Am mai chituit o dată (am pus un pic și pe partea de sus, șlefuit din nou și mă declar mulțumit. Nu e perfect, da' nici nu mă interesează să fie perfect.
Imagine atasata: IMG-20250216-WA0014.jpg

Am vopsit din nou, și mi se pare că arată decent. Ce se mai vede nițel cu bube, mă gândesc să vopsesc peticit cu alb, să imite o reparație ad-hoc:
Imagine atasata: IMG-20250217-WA0002.jpg

Am mascat opera vie și am lipit și suporții pentru deadeyes care vin pe afară (aparent pentru catargul de la prova sunt pe interior, dar cum se prind legăturile alea de carenă rămâne de văzut):
Imagine atasata: IMG-20250217-WA0009.jpg

Azi sper să vopsesc opera moartă și să văd ce fel mă descurc cu interiorul.
O să fie fun de pus legăturile alea de la deadeyes fără să se împiedice sabordurile de ele...

Aceasta postare a fost editata de buntzi: 18 February 2025 - 07:40 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi