O primă observație: kitul a venit puternic cenzurat. Inițial , oferă două înmatriculări finlandeze și două ARR. Peste tot, svasticile finlandeze au fost înnegrite cu un marker negru permanent, INCLUSIV DECALURILE !!
Prima reacție a fost să-l returnez firmei de unde l-am luat. În urma unui schimb de mesaje cu ei, m-am lămurit că vandalizarea a fost făcută la firma germană de unde a fost importat.
Fiind eu decis însă pentru varianta ARR, pînă la urmă am renunțat și l-am păstrat.
Deși nu mi se pare deloc normal așa ceva. În fine.
Am înțeles că trebuie să-i fac anumite modificări :
- Chituit panoul din spate de pe jumătatea dreaptă a fuselajului.Ale noastre nu aveau respectivul panou.
- Roțile cu 4 spițe incluse în kit, rășini. BTW, răsinile respective sînt mult mai slabe calitativ decît roțile originale de plastic.
- Producătorul nu menționează, dar Hurricanele românești nu aveau colimatorul reflex, ci doar o simplă grilă+cui.
- Catargul antenei simplu , cilindric, mai scurt decît cel obișnuit.
- Elice De Havilland
- Kitul oferă 3 coafe. Din ce-am citit de la voi , cred că nici una nu este bună !! Cea scurtă și ascuțită ar fi OK pentru Hurricanele ex-Yugoslave cumpărate de la germani, dar nu și pentru primele 12 cumpărate direct de la Hawker.Aici chiar că nu știu deocamdată ce pot folosi...
- Cel mai probabil voi face nr.3 al lui Horia Agarici. Care sînt convins că încă mai avea benzile galbene de identificare pe aripi.
Dacă mi-a scăpat ceva, v-aș fi recunoscător dacă mi-ați atrage atenția !
Numai bine !!
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 08 May 2023 - 05:50 PM