Ca destindere , m-am apucat de acest kit. Sînt convins că vă este binecunoscut. Atît kitul , cît și avionul. Typhoon este ilustrarea proverbului "Nu-i pentru ce se potrivește, ci pentru ce se nimerește"...
Conceput pentru a-l înlocui pe bătrînul Hurricane, depășit net de Bf-109F și de proaspăt apărutul Fw-190A, Typhoon a avut o "copilărie" grea...Inițial s-a vrut echiparea cu motorul RR Vulture, dar acesta s-a dovedit mult prea nefiabil. Așa că a fost ales Napier Sabre, similar dealtfel cu Vulture, aceiași putere, tot 24 cilindri, dar Sabre îi avea dispuși în "H" iar Vulture în "X".
La început, viitorul său de interceptor de joasă-medie altitudine părea asigurat, fiind singurul vînător britanic capabil să prindă din urmă "Wurger"-ul ... Dar a avut prea multe probleme, și pînă să le rezolve , a apărut Tempest .
În schimb, s-a dovedit extrem de capabil în rolul de "JaBo", cum i-au spus inamicii de peste Canal, și așa a rămas în istorie. Unul dintre cele mai grozave avioane de vînătoare-bombardament și atac la sol.
Varianta finală , pe care o voi face și eu, Mk.Ib, era înarmată cu 4 tunuri Hispano mk.II și 8 rachete aer-sol RP-3. Meserie. Profundoare de Tempest, fără faruri de aterizare în bordul de atac al aripilor , fără filtru tropical.
Nu știu de ce, am început cu interiorul . Așa se face oare ? Airfix l-a făcut binișor chiar, realist și relativ detaliat. L-am mai ajutat și eu cu ceva PE-uri, sîrme...și panou de instrumente Yahu, sînt absolut grozave.Și ieftine.
Oricum , potrivirea pieselor este foarte bună, nu mi-a făcut necazuri deloc. Așa că l-am închis pronto.
La fel , fuselajul și aripile se potrivesc excelent, foarte puțin chit pe la joncțiuni ...Mai laes pe burtă, la jocțiunea posterioară a aripilor cu fuselajul , dar cred că-i și vina mea, nu cred că l-am potrivit la rece suficient.
Nu m-am declarat totuși mulțumit de tunurile de plastic (mai ales că nu am de gînd să-i fac deschise compartimentele armelor, îmi strică feng-shui-ul...) și i-am pus unele Master, arată infinit mai bine.
Va urma !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 02 March 2023 - 09:00 PM