E un pic mai lung . Pentru cei ce nu doresc sa urmareasca pana la sfarsit , atentie la min :4 :05 .
Eo secventa tare faina si neasteptata cu un IL 14 ( cred ) ce vine la aterizare foarte jos . in planul secund , in timp ce in primplan sint autobusele .
E de Print Screen
Nu doar ca este frumoasa acea imagine , dar imi trezeste si amintiri din copilarie . Eu am prins doar AN 24 si cate un IL 18 ,... iar autobusele erau Roman si DAC in majoritate dar atmosfera e aceeasi . Cu Troleibusele TV in schimb am calatorit .Mai existau in circulatie , cand eram mic , chiar pe la inceputul anilor 80 .
Apropos de autobusele Roman , agentia TAROM din CJ avea un astfel de autobus extraordinar de bine intretinut si frumos .
Era o mare placere sa calatorim cu acela spre aeroport Imi aduc aminte ca era un albastru inchis stralucind ca nou fara julituri sau indoituri nici macar la bara de protectie Avea mai multe ornamente cromate .
.. Autobusul acela a rezistat mult , pana dupa jumatatea anilor 80 (parca) , cand in transportul in comun erau majoritar DAC-uri si . facea parte din tot acel "ritual " cu drumul spre aeroport , sosirea , asteptarea in aerogara in timp ce beam un suc ( cu paiul )sau mancam o inghetata sau prajitura . Aici parca erau altfel decat in oras . Mai bune , mai de calitate .
... Apoi se anunta avionul si toti pasagerii deveneau atenti si se intindeau sa-l vada . Unii mai ageri spuneau " Uite-l ! " si se lasa un scurt moment de pauza , dupa care vedeam acea silueta stranie , alba cu coada mare trecand in viteza prin dreptul vitrinei mari a aeroportului .Disparea spre capatul pistei si il auzeam cu sunetul acela caracteristic cum facea manevre ,in timp ce se apropia de locul de parcare ... pana cand botul mare cu carlinga si sigla TAROM apareau in dreptul vitrinei ... Etc. ... Zborul era o alta poveste ..si experienta ... Am adaugat si o foto cu un AN 24 ... asa de dragul acelor timpuri .
Filmul cu TV - urile https://www.youtube....h?v=25TwQlXa3GY
AN 24 , TAROM
https://www.jetphoto...m/photo/7485360
Aceasta postare a fost editata de dany: 25 March 2023 - 09:29 PM