Nu cu mult timp în urmă, căutînd eu ceva în stiva de kituri, îmi cade unul în cap , apoi pe jos.
Nu s-a lăsat cu cucuie, sînje, nimic Oricum nu mai avea cutia de mult, era doar punga autosigilantă.
Kitul Sword 72042 , puteți să-l "admirați" aici :Sword Shoki , la cara am adăugat o coală de PE de la Brengun. Și nu pentru altceva, cît pentru sexy-flapsurile "butterfly" .
E un avionaș...ciudat . Arată ca un Hayabusha pe steroizi , cu un motor uriaș ( Nakajima Ha-109Type2 , 14 cilindri în dublă stea de 1520CP, motor de bombardier!) și aripile reduse la jumătate A fost conceput ca un interceptor pur destinat apărării insulelor Nipone, fiind concentrat în jurul zonelor industriale importante, deoarece Superfortărețele B-29 deja amenințau serios Țara Soarelui Răsare.
În mod neobișnuit , am început fix cu acest motor , kitul îl dă în rășină, frumușel . I-am pus "push-rod"-uri din sîrmă și firele bujiilor din fir de plumb.
Și pentru că elicea trebuie să se învîrtă, nu , am găurit corespunzător , am simulat și flanșa de pe reductor, pregătit și ax portelice, cu sistem de siguranță pe spatele motorului , să nu cumva să-mi cadă axul înăuntru ( am mai pățit-o...) Vopsit și măzgălit nițel :
Cockpitul nu este extrem de detaliat, dar nici în realitate nu era foarte "ocupat". Am mai pus cîte o sîrmă pe ici , una pe colo...
Aaaa, nu știu cum , am reușit să pierd roata de coadă ! Așa am fost nevoit să scrăciui alta...
Din primele probe "la rece", semifuselajele se îmbină perfect, dar aripile...mno , short-run , neh ?
To be continued...
Seară bună !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 06 May 2022 - 09:28 PM