Bismarck-ul intarziat Kitul Bismarck 1:200 de la Hachette Amati
#42
Postat 26 May 2023 - 04:42 PM
#43
Postat 27 May 2023 - 07:54 AM
Spuneai ca ai îmbrăcat turelele mari. Eu de ele am fost cel mai nemultumit. Mi-au rămas goluri măricele între pereții de alama pe toate 4. Am băgat chit și șmirghel în ele o grămadă pana sa arate decent. Poate am avut și ghinion de niște piese ale căror tolerante s-au sincronizat în asa fel încât sa nu se potrivească nimic pe nimic.
Spor și așteptăm redeschiderea șantierului în vara!
Aceasta postare a fost editata de ametzeala: 27 May 2023 - 07:57 AM
#45
Postat 10 January 2024 - 01:25 PM
Ma bate gandul sa le dau un strat de grund, dar as vrea sa ma uit un pic prin instructiuni, sa vad daca nu mai vin ceva piese atasate mai intai, mai ales lacele 4 mari. Urmeaza cosul de fum, hangarele si barcile. Printre picaturi, o sa reaiau si slefuirea vopsirea corpului navei. Sper sa revin cu poze cat mai curand.
#47
Postat 22 January 2024 - 05:57 PM
Mersi mult pentru sfaturi si comentarii. Da, pare ca mai sunt destule detalii de adaugat la turele asa ca o sa mai astept cu grundul. Legat de turelele mari, tind sa iti dau dreptate, aici am avut cele mai multe nepotriviri (goluri pe la colturi, scarile nealiniate, etc). Cu rabdare, pila si chit se rezolva toate. Dat fiind ca piesele pentru cele 4 turele sunt identice (stiu pentru ca le-am suprapus inainte, ca sa verific) iar eu am vut probleme in diferite locuri la turele, tind sa cred ca e vina mea (probabil la montajul suporilor din placaj) si nu a kitului. Daca era prea usor, ma plicitiseam :)
Intre timp am mai miscat cate ceva pe la hangare, suportii barcilor si alte mici bibileli. Revin in cateva zile cu ceva poze relevante.
Spor si tie ! (si tuturor colegilor!)
#48
Postat 24 January 2024 - 12:23 PM
Suporturi pentru barci fixate pe hangar (e si hangarul celalalt facut, pus pe partea cealalta, deocamdata doar puse asa de poza).
alte suporturi pentru barci
Puntea amiral care vine lipita pe suprastructura de plastic
Puntea amiral si alte acareturi lipite pe suprastructura vasului.
#49
Postat 25 January 2024 - 01:04 PM
Nu sunt perfecte, dar sunt destul de multimit de cum au iesit.
Ce ar mai fi de zis aici:
1) primul meu esec cu aerograful: am vrut sa vopsesc toate ambarcariunile o data cu RAL 7001 cum zice la gazeta. Am folosit Revell 36374. Ei bine, vopseaua direct din cutie e prea groasa, pur si simplu se infunda orificiul recipientului cu vopsea. Am incercat sa o diluez, dar desi am luat-o in pasi marunti, nu am reusit sa ajung la o compozitie acceptabila (ori a ramas prea vascoasa, ori am subtiat-o prea mult). Pana la urma mi-au venit dracii si le-am vopsit pe toate la pensula, a iesit mai bine decat speram. Clar mai trebuie sa experimentez cu aerograful.
2) banda de mascare: am ceva banda de la Tamiya prin casa, dar nu am gasit-o asear, asa ca am folosit una de mai proasta calitate. Rezultatul se vede in poza numarul unu, s-a mai strecurat ceva vopsea neagra pe sub banda. La urmatoarele o sa folosesc Tamiya.
3) culoarea "maro culoarea lemnului" recomandata de producator m-a dat pe spate. Am vreo trei nunate de maro de la Revell, nici una nu mi s-a parut ca ar merge. Am incercat si ceva combinatii, dar tot nu am ajuns la un rezultat multumitor. Dezgustat, m-am dus la un magazin de jucarii din apropiere si am luat de acolo un tub de vopsea acrilica maro in culoare care se vede in poze. Culaorea imi place, dar dupa cum se vede vopseaua incarca un pic cam mult obiectele pictate. Daca cineva are timp si chef sa imi dea oarece sfaturi, va multumesc anticipat.
Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 25 January 2024 - 01:05 PM
#50
Postat 25 January 2024 - 10:27 PM
teoretic, consistenta ar trebui sa fie cam ca a laptelui, da' apar variatii in functie de tipul vopselei, pigment, distanta si presiunea din aerograf.
banda tamiya si altele dedicate pentru modelism (subtiri, din kabuki) sunt sfinte. alea de zugravit n-au nicio legatura ... poate doar la chestiuni grosiere. eu personal mai folosesc si d-astea, da' mai speciale (pentru detalii sau cu aderenta redusa) si dah brand :)
de principiu, acrilicul se dilueaza si el ... cu apa (simpla sau distilata).
incearca sa cauti si cateva tutoriale video ... n-au cum sa strice.
#51
Postat 29 January 2024 - 09:56 AM
Am reusit sa finalizez inca o salupa, de data asta nu m-am mai lenevit si am cautat banda aia Tamiya pana am gasit-o. Rezultatul mai jos:
In apararea mea, punctele alea albe din poza trei sunt scame de praf, nici nu le-am remarcat cand am facut poza. Diferenta intre bordura neagra de la barca asta si prima e evidenta, m-am hotarat sa o revopsesc si pe prima, chiar daca e mica si nu prea se baga de seama, nu imi place sa o las asa, mai ales ca ar trebui sa fie usor de remediat.
Spor maxim tuturor,
Mihai
Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 29 January 2024 - 09:57 AM
#53
Postat 27 February 2024 - 12:05 PM
Am mai mesterit un pic la artileria grea si medie. Cam asta e rezultatul:
Tevile tunurilor de 380 nu sunt inca lipite, sunt puse asa doar de poza si sa vad cum vin. Din pacate, ghidajele din plastic cu care au venit sunt inutile, daca le folosesc tevile ar avea elevatie negativa, ceea ce nu prea imi place. In concluzie, le-am ras cu totul cu un cutter si am orientat tevile cam asa cum am considerat ca e mai bine.
Si cam asa arata pana acum majoritatea componentelor combinate (nu si lipite):
Coca e la adapost intr-un sac de plastic (sa nu zic sac de gunoi, ca nu da bine), asteapta slefuirea finala, chituire, primer si vopsea. Zilele astea, daca se mai incalzeste afara si e uscat, o sa reiau lucrul si acolo, pentru ca am cam ajuns la stadiul in care trebuie sa incep sa vopsesc si suprastructurile, si va trebui sa ma decid asupra schemei de vopsire. Amati / Hachette propune 3 variante, fiecare respectand (cel putin in linii mari) realitatea la difertie momente din viata cuirasatului:
Inclin spre ultima varianta, cea cu camuflajul extins inclusiv pe suprastructuri (si care include si doua mari svastici pictate pe puntile pupa si prora, chiar daca nu se vad in poza atasata). Ce ma retine e faptul ca nu sunt sigur ca voi reusi sa reproduc cum trebuie camuflajul, pe de alta parte mi se pare o provocare interesanta. O sa vad zilele urmatoare ce aleg.
#54
Postat 13 March 2024 - 07:52 AM
Legat de camuflaj, si eu am incercat initial sa fac schema de camuflaj in care liniile alb-negre se prelungesc pe suprastructura (in fond schema de camuflaj aleasa de mine, cu rosu pe turelele A si D avea in realitate benzile prezente si pe suprastructura) dar m-am dat batut dupa mai multe incercari in care nu am obtinut rezultatul dorit. La prima incercare vopseaua a scapat pe sub banda de mascare datorita formei complexe a suprastructurii, iar la a2a incercare cand am ¨intarit¨ masca, vopseaua nu a mai scapat, dar hartia de mascat mi-a rupt vopseaua cu tot cu grund atunci cand am dat-o jos. Iti recomand sa folosesti hartie de mascat cu adeziune redusa atunci cand maschezi suprastructura pentru a evita problema asta (am inteles ca e buna cea de la Mr. Hobby, culoarea albastra). Pentru a intari prinderea vopselei pe material recomand de asemenea sa folosesti un grund de calitate dat in 2 straturi inainte sa aplici culoarea, iar inainte de grund sa dai cu un smirghel fin pe toata suprastructura, in special zonele din alama, pentru a face suprafata mai rugoasa ca sa prinda mai bine grundul (alama aia fiind lucioasa, stratul de grund se dezlipeste relativ usor, asa cum am invatat si eu pe calea grea).
Spor in continuare!
#55
Postat 30 October 2024 - 09:54 AM
Atelierul este dotat aproape cu tot ce trebuie . De preferabil persoana cu abilitati pentru modele create de la zero. Eventual daca exista doritori pot pregati viitori navomodelisti. Contact Marius Racianu 0771572679.