Pentru că am fost somat de fratello să pun pe Forum și Yak-ul , na că-l pun.
Și el a fost făcut cam īn același timp cu Invaderul, ca să nu mă plictisex īntre etapele luungi de pauză. Kitul este din seria "snap-kit", dar consider că este unul din cele mai bune la această scară.
Cockpitul destul de complet, am mai folosit și ceva PE-uri, să arate mai sexos, plus chilotul , că Zvezda face niște piloți grozavi. BTW, s-a potrivit la locul lui mănușă !
Īn general , potrivirea pieselor este excelentă.
Foarte puțin chit la īmbinarea aripilor cu fuselajul , cīt și la jumătățile de aripi. Natura snap-kit are și părți bune.
Am folosit īn premieră vopsele AKAN. Au reputația de-a fi cele mai corecte vopsele pentru VVS ( Voienno Vozdușnaia Sila ), făcute după Alibom Nakrasok ( ediția din 1946) , ce conține atīt denumirea oficială a culorilor, vopselele folosite , și mostre de culoare.
Acum , mie personal mi se par un pic prea īnchise, dar cică nu s-a ținut cont de vestitul "efect de scară" , fiecare modelist deschizīndu-le īn funcție de scara la care lucrează...
Ca și vopsele, AKAN sīnt excelente. Se aerografiază și se pensulează īn mod egal , foarte frumos. DAR NECESITĂ OBLIGATORIU PRIMER. Fără primer, sīnt extrem de sensibile, se jumulesc foarte ușor. Nu mă īntrebați de unde știu ... Aaaa, eu nu folosesc primer niciodată...Oricum , imediat ce-am descoperit că sīnt sensibile , am lăcuit tot avionul , să nu am surprize la mascare. Și īn general nu am avut.
Cu decalurile....nu știu ce să zic. Nu sīnt la nivelul kitului. Prea groase, prea mate, și au reacționat extrem de urīt la zemurile AGAMA. Adică s-au umflat, apoi au refuzat să mai coboare, au rămas niște boșoalce pe care a trebuit să le curăț, să le răzui...Doar că nici asta nu s-a prea putut, jegurile n-au vrut să se curețe total.Inutil să vă zic că eram să-l arunc la gunoi și pe el.
A zăcut īn cutie cam două săptămīni , dacă nu mai mult, cīnd, īntr-o seară , m-a pocnit revelația !! Fix la primul kit făcut īn "noua viață" , la I-15bis, am pățit cam la fel , decalurile s-au rupt, s-au īmprăștiat...Și le-am refăcut cu pensula !!
Așa că am făcut și acum la fel , le-am retușat la pensulă pe toate. A ieșit ...acceptabil.
Oricum , asta este tot ce-am putut face.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 13 April 2022 - 08:04 PM