De pe net, decembrie 2021
Postat 12 December 2021 - 12:25 PM
177, la 09 December 2021 - 09:11 PM, a spus:
Nu există o arhivă foto "pe hârtie" (adică din perioada fotografiei pe film) a revistei Marina Română (negative sau fotografii printate, alb-negru sau color, negative scanate, fişe foto, etc) .
Postat 22 December 2021 - 09:24 AM
Citeaza
E in Rusland , cred ,Z, dupa marcaje galbene .
In Sud si Crimea erau destule vopsite in culori africane ,atat tancuri-vehicole cat si avioane . Unele unitati spre Sevastopol aveau si soldatii echipati cu tinuta( uniforme ) africana , datorita climatului . Asadar nu e iesit din comun ca avionul sa aiba o culoare desertica ... atata doar ca e ... roz bombon asa cum apare in poza .
Galbenul imi pare ok , albastrul de sub burta si cerul ok , verdele e ok , avionul din spate in camo clasic pare in regula , pamantul pare o zgura rosiatica .
Aceasta postare a fost editata de dany: 22 December 2021 - 09:32 AM
Postat 22 December 2021 - 11:05 AM
dany, la 22 December 2021 - 09:24 AM, a spus:
In Sud si Crimea erau destule vopsite in culori africane ,atat tancuri-vehicole cat si avioane . Unele unitati spre Sevastopol aveau si soldatii echipati cu tinuta( uniforme ) africana , datorita climatului . Asadar nu e iesit din comun ca avionul sa aiba o culoare desertica ... atata doar ca e ... roz bombon asa cum apare in poza .
Galbenul imi pare ok , albastrul de sub burta si cerul ok , verdele e ok , avionul din spate in camo clasic pare in regula , pamantul pare o zgura rosiatica .
Nush ce sa zic man, poza pare cel putin retusata, daca nu colorizata de-a dreptul.
Pe acolo pe la pamant si iarba verde, e ceva fishy...
Au fost multe unitati pe frontul de est, care au primit avioane pregatite initial pentru serviciu tropical, tocmai ce am terminat un 109e cu pete, care a umblat pe aici , prin Basarabia.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 22 December 2021 - 11:19 AM
Postat 22 December 2021 - 08:56 PM
Citeaza
Da 1-0-9 mi-l amintesc .10 negru , nu ? Super fain , !
Citeaza
Colorizata nu cred ca e , fiindca " coloricii" merg pe carari batatorite ... nu vor sa ridice suspiciuni .
.... Ma gandesc ca totusi ar fi posiibil ca acea culoare sa fi fost chiar destul de roz , cand era proaspata ,... iar apoi ,la putin timp ,sa-si schimbe nuanta .
Citeaza
Pamantul poate fi o zgura rosie , iar acea culoare poate fi din nou un element care sa confirme ca fotografia nu e colorizata , https://www.google.c...RV_enRO751RO879
Imi aduc aminte , pe cand imi faceam " temele" pentru coloritul Jeep-ului LRDG , povestea unui veteran care spunea ca la un moment dat ,cand au vopsit masinile in ..." cel mai glorios roz" , ,plus albastru puternic ,ceruleum ,etc. ... comandantul lor vazand masinile a spus " Eu cu asa ceva nu ies in oras ! " . ... Dar apoi la putin timp de stat in soarele african , ,nuantele s-au estompat ,.
Si o foto cu un vehicol a carui culoare deasemenea intr-o nuanta de roz , nu am putut sa o identific .
Citeaza
Cum a ajuns , cum l-a dat baldabac ... pare nou-noutz , oare ce numar o fi ...
Aceasta postare a fost editata de dany: 22 December 2021 - 09:41 PM
Postat 23 December 2021 - 08:36 AM
Mie personal si mai interesant mi se pare in sfarsit inca o confirmare ca va aparea de la ei candva un MiG-21 F13 la 1:72, eventual la aceeasi calitate a superbei lor serii de MiG-21. Cam ar fi timpul, desi alternativa de la Modelsvit nu e rea deloc, dar parca are o idee cam putine detalii pe exterior totusi.
Aceasta postare a fost editata de Dihoru: 23 December 2021 - 08:54 AM
Postat 23 December 2021 - 08:01 PM
Postat 24 December 2021 - 07:43 AM
https://www.youtube....h?v=nD0_2OZPsd0
Si de pe siteul lor , acum in actualitate un camion Volvo electric , care se spune ca va fi disponibil din 2022 . https://www.iaa.de/d...kw-an-den-start
Plus cateva idei interesante de la VW, dar nu cu masini , ci biciclete cargo https://www.iaa.de/d...en/lastenraeder
Aceasta postare a fost editata de dany: 24 December 2021 - 08:09 AM
Postat 24 December 2021 - 08:42 PM
" (...)noi nu avem nevoie de reanimarea a ceea ce a murit, vrem să construim ceva nou. Însă pe aceleași teritorii, care sunt parte a lumii ruse, a influenței ruse, a spațiului rusesc. Decesul URSS nu a fost în stare să anuleze și nu a anulat acest fapt – acum doar îl aducem la cunoștința întregii lumi" (editorial Sputnik, 23.12.2021)
Sputnik