Bell AH-1G Cobra SpecialHobby 1/72
Postat 17 May 2022 - 04:26 PM
Început în iunie 2021 și terminat acuma, deci fix aproape 1 an ... mult, tată, dar sunt (în sfârșit) foarte mulțumit de rezultat. Fără mari accidente, așa cum îmi stă mie în obicei și cu suficiente realizări cârora voiam de mult să le dau check (lansatoare fără rachete pe țeavă sau open canopy vopsit pe interior cu căști atârnate, de exemplu).
Mai întăi câteva poze cu figurina gata și cu cele câteva ultime accesorii pregătite:
- în primele poze, figurina care ar trebui să-l înfățișeze pe Randy, pe care am mai aranjat-o un pic pe la highlights și umbre, puțin pe la față, dar mai ales la patch-uri – nu mă mulțumea chiar 100% ce făcusem în prima tură, așa că am apelat la un bun prieten, care m-a ajutat cu un print pe hârtie foto (le-am subțiat, le-am sigilat pe spate cu aracet, le-am mai corectat pe margini și le-am probat pe pozitie; in the end, am pastrat doar pe cel cu 9th Cavalry de pe umar pentru ca celelalte (Charlie Troop si name tag-urile) se ingrosau prea tare, ca le facusem deja din decal; acum zic că sunt mult mai ok decât în prima variantă – are si ala de pe umar volum, dar și scrisul e ce trebuie; clar varianta decal e the way to go pentru 1 la ’72.
- în următoarele, căștile SPH4 de la ReedOak – încă o dată, impecabile (la exterior, le-am mai adăugat eu câteva nituri de la Archer, niște decaluri de prin stash și le-am confecționat curelele din bandă Aizu de 0.4mm); munca dracu’ să le pun pe poziție și să le atârn de cârligele corespunzătoare, cu tot cu cablurile de intercom (sarma spiralata, vopsita si mufe din teava de alama) atașate de dânsele , fără să comit ceva cu superglue pe transparente (mi-a iesit cam în a 20-a încercare și după ce am rupt cîrligele de vreo 3 ori).
- câteva cu rezultatul final din zona cabinei, inclusiv cu logbook-ul pe poziție.
- și ultima, cu coarda de imobilizare a rotorului – ceva bandă Aizu, niște cheotori din PE din stash, un belciug din sârmă și ceva fir elastic.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 17 May 2022 - 04:29 PM
Postat 17 May 2022 - 04:43 PM
Deci, AH-1G Cobra, US Army, C-Troop, 1st Squadron, 9th Cavalry
Pilot CW2 Randy Zahn, Crew Chief SP4 Marshall Maring
Phuoc Vinh, Vietnam, August 1970
Mulțumesc tuturor celor care m-au mai încurajat cu ale lor cuvinte pe parcurs ...
Chiar a ajutat cate o vorba buna. Cred ca e cea mai detaliata macheta de am realizat-o eu ever ... n-as prea vrea sa se transforme in obicei, ca e clar ca o sa las o mostenire consistenta (in kit-uri).
Spor în toate!
Postat 17 May 2022 - 08:40 PM
Mă gîndesc cu "groază" ce-ai fi făcut dintr-una la 1/24 sau 1/18 ??? Zbura , trăgea, tacâm complet.
Minunat, magnific , extraordinar și extratemporal.
Spor maxim dragule !!
Postat 18 May 2022 - 09:47 AM
cat despre scarile mai mari, parerea mea e ca trebuie sa fie perfecte, nu prea mai e loc de scuze.
ce sa zic ... poate odata si odata s-o materializa un tanculetz, ceva la '35 din stash. deocamdata zac in cutii cuminti.
Postat 18 August 2022 - 01:07 AM
si a avut competitie serioasa ... in persoana unui coleg bulgar, care nu s-a prezentat in persoana, dar mi-ar fi placut sa schimb cateva vorbe cu el - omul a trimis 2 elicoptere facute foarte foarte bine.
daca la H-34 parca mai era loc de cateva finetzuri, Seasprite-ul arata bestial ... asa ca, multumim si aciulea juriului pentru ca au inclinat balanta cum trebuie
Postat 18 August 2022 - 09:44 AM
alexelu_marinelu, la 18 August 2022 - 01:07 AM, a spus:
POST FINAL BIS_000004.jpg
si a avut competitie serioasa ... in persoana unui coleg bulgar, care nu s-a prezentat in persoana, dar mi-ar fi placut sa schimb cateva vorbe cu el - omul a trimis 2 elicoptere facute foarte foarte bine.
POST FINAL BIS_000001.jpg POST FINAL BIS_000002.jpg POST FINAL BIS_000003.jpg
daca la H-34 parca mai era loc de cateva finetzuri, Seasprite-ul arata bestial ... asa ca, multumim si aciulea juriului pentru ca au inclinat balanta cum trebuie
Well deserved man!
Intotdeauna m-a intrigat si am admirat disponibilitatea ta de a merge "the extra mile" pentru niste chestii pe care eu le-as fi bagat sub pres fara nicio remuscare.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 18 August 2022 - 09:44 AM
Postat 21 August 2022 - 10:36 AM
asta cu vigneta / diorama ar putea fi interpretata ca un pic de cheat ... ca pune prea tare in valoare macheta si ar fi trebuit inscrisa la diorame.
discutabil ... eu consider ca nu e atat de complexa cat sa fie considerata diorama - prezinta o zona de aterizare, un context, 1-2 personaje si cam atat.
evident ca, daca e corect si frumos executata, va mai adauga un punct la total ... aia e, life is hard :)
Postat 25 September 2023 - 07:38 PM
am fost week-end-u' asta #cucobra la e-day si am izbandit
am avut ceva emotzii, ca s-au prezentat cateva elicoptere foaaaaaarte mishto facute .... mie cel mai tare mi-au placut 2 facute de 2 italieni, care au luat locurile 2 si 3 (din pacate pentru ei :))))
acuma fara caterinca, baietzii buni de tot si chiar simpatici ... am schimbat cu ei cateva cuvinte la sfarsit.
despre show, ce sa zic? frumos, merita vazut o data, macar pentru shopping :)
spor!