Bell AH-1G Cobra SpecialHobby 1/72
Postat 25 December 2021 - 12:01 PM
daca tot e ziua in care zacem si ne ghiftuim, am zis sa mai dau apdeit la post-ul asta ... sa nu se aseze atata praf pe el.
pe scurt, m-am muncit la cabina, incercand sa reproduc niste chestii mici si imbarligate ... cabina va fi deschisa pe ambele laterale, asa ca nu se putea lasa asa cheala.
cam asta am incarcat sa reproduc:
treaba destul de laborioasa, pen’ ca implica multe etape si mult scratch – mai intai am mascat pe ambele parti, apoi am vopsit cu un negru pentru ca orice fac dup-aia sa nu se vada prin transparent si sa ramana o urma ca de garnitura: la final, am putut sa pun linistit fotodecupate si alte adaosuri, pentru a replica chestiile de atarna p-acolo (mecanismele de deblocare de urgenta a cabinei, niste cutiutze pirotehnice, cele doua curele care ajutau la acces, teava aia de deasupra pilotului care nu mai stiu ce face)
cam asta mi-a iesit:
Postat 25 December 2021 - 12:54 PM
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 25 December 2021 - 12:58 PM
Postat 25 December 2021 - 01:00 PM
si inca 3 dupa ce am mai vopsit ceva detalii, wash-uri, lacuri si am dat mastile interioare jos ... foarte multumit de rezultat:
Postat 25 December 2021 - 05:10 PM
Zic poate, ca n-as vrea sa ajung la neuro.
Si prin absurd daca le-as reusi , o sa iasa ceva demn de Picasso ! ( adica de neinteles ) .
Stima, respect , sanatate multa !
Postat 25 December 2021 - 06:52 PM
pana la urma a iesit ok (sper), dar o sa aflu exact cand scot si mastile exterioare
Postat 25 December 2021 - 07:08 PM
hai mai departe – dupa chinuiala cu aliniatul si chituitul cupolei, a aparut problema cu mascatul ei ... adica al celor 2 componente care vor ramane deschise. e spatiu mare acolo iar alea de-s gata nu voiam sa le risc. noroc ca am mai luat un kit de cobra tot de la Specil Hobby (pentru elice si alte detalii), asa ca i-am imprumutat piesele alea doua transparente, le-am tras in folie alimentara si le-am bagat pe pozitie. inainte, am mai inghesuit pe la imbinari ... mai un pic de banda de mascare, mai un carnacior de patafix ... vedem cand le scoatem de-acolo ce kkt ne-a iesit.
si daca tot eram prin zona, am mai adaugat noua turela de la CMK, am refacut pitot-ul din teava de alama, am adaugat niturile pe zona din fata, o antena, doua, pe dedesubt, niste gaici de ancorare la sol, detaliile la schiuri (nituri, trepte, belciuge de tractare), si protectia pentru coada.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 25 December 2021 - 07:09 PM
Postat 27 December 2021 - 04:20 PM
mai aveam 3 pozici cu ultima faza atinsa, dar mi se terminase bateria la laptop si mi-a fost lene sa mai urc sa-l incarc.
so, cobra a primit o mana de oliv final si un lac lucios pentru decaluri si wash-uri (in plus, stratul asta de lac mai fixeaza niturile de suprafata si le mai si niveleaza/estompeaza). dupa oliv si lac lucios, am mascat si vopsit cu orange stabilizatoarele, botul si varful derivei.
greu cu orangele, ca nu aveam decat de la MRP, si nu e chiar o vopsea care sa acopere foarte bine – a fost nevoie de vreo 5-6 straturi, la presiune mica, ca sa se dizolve solventul in aer si sa ajunga pe macheta cat mai mult pigment.
treaba a fost si mai complicata pentru ca mascatul peste niturile Archer e cu emotii – pe unde am putut, am folosit o banda cu aderenta minima de la 3M. problema e ca aderenta ei chiar e spre 0, asa ca se ridica singura dupe suprafata machetei, asa ca a mai luat-o portocaliul si pe alaturi, dar nu a fost nevoie decat de cateva corectii minimale urmate de lac lucios. la final a iesit chiar mai bine decat ma asteptam.
acuma deja m-am apucat sa pun deccalurile ... vedem cum ne derulam.
spor!
Postat 06 February 2022 - 10:05 PM
pai am cam terminat cu fuselajul, inclusiv decaluri, wash-uri si lacuri ... cateva poze cu fazele intermediare:
am folosit (1) decalurile din kit (realativ ok, cu exceptia galbenului, care e cam transparent, si a albului, care e incetoshat); (2) stenciluri de la Printscale si de prin stash, pentru a mai completa ce ofera kitul. In ultimele doua poze se vede cum a plecat de la Tamiya Super Strong U-ul de la united states :))) – s-a vopsit deasupra si s-a inlocuit cu un U din stash.
si inca 2 poze cu aspectul final, dupa toate lacurile, tratamentele, scoaterea mastilor si reparatii. am reusit sa mai corectez cu pensula pe ici, pe colo (in special la 24-le de pe bot, unde erau mari probleme - se vad in prima poza)
am vrut sa fac o schema si cred ca am dat un pic alaturi – i-am montat turela un pic shui, special sa iasa coltii de pe dansa un pic defazati (am vrut sa fie mai interesting, asha) ... dacat ca nu stiu daca la sol avea cum sa stea altfel decat centrata. oricum, e prea tarziu acuma ... vedem la final cum da.
Postat 06 February 2022 - 10:12 PM
mai intai pod-ul cu M134 minigun inauntru, adica M18E in cazul US Army sau SUU11/A in cazul US Navy – nu a necesitat decat putine interventii – in principal rescrierea liniilor de panou, subtierea peretilor la partea din fata, cateva nituri , tevile tunului din rasina (in kitul SpecialHobby nu se exista asa ceva) si decalurile (stash).
mai mult e de muncit la pilon decat la pod – i-am adaugat ghearele de prindere (PE), sistemele de fixare (scratch) si o caseta de ejectare a containerului (avea un cartus exploziv ca sa nu se loveasca de fuselaj / skiuri - tot scratch). asta ultima am si gresit-o – am pus-o pe exterior, in loc de interior (prima poza); am mutat-o unde trebuie pana la urma
Postat 06 February 2022 - 10:18 PM
SpecialHobby le ofera in kit, insa destul de slab reprezentate; se mai gasesc in cateva kituri, dintre care cel mai smart gandite sunt cele din cutia de Huey de la HobbyBoss (se vad in prima poza). doar ca voiam neaparat sa le fac fara rachete pe teava ... asha de sa se vaza prin dansele – munca dreaku, da’ pare ca a meritat (se vad in poze materialele folosite si etapele).
i-am mai adaugat la capatul aripii cateva giugele care lipseau in kitul SH - ceva gaici si capace din resturi de PE si, cum altfel, cateva nituri .
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 06 February 2022 - 10:21 PM