SorinTanase, la 07 February 2022 - 12:44 PM, a spus:
Salut, Sorine si thx 4 watching.
faza e ca lansatoarele astea apar in poze in stadii diferite de uzura (mai exact arsura ) - de la negre complet pana la culoarea alamei. mie cele mai interesante mi s-au parut (si asta am incercat sa reproduc) cele cu un efect de arsura in zona centrala si unul de afumare la capete.
am incercat mai multe variante (burnishing solution, polish, cuptor), dar nu mi-au iesit mai mult de 5-6 la fel ... pana la urma tot la aerograf am ajuns. spre centrul tevilor am dat direct peste alama straturi succesive cu Panel Liner maro de la Tamiya diluat (aproape transparent) si in capete cu negru la fel de diluat ... ideea fiind ca in zonele pana spre capete sa se intrevada culoarea alamei. apoi lac semi-mat spre centru si mat spre capete. am mai dat la final cu o pensula finutza un fel de drybrush cu pulbere de grafit (creion dat pe hartie abraziva). schema e ca, fara grund, aderenta zemei aleia subtiri direct pe alama e cam spre zero, deci trebuie mare grija la manipulare.
asta poza se voia la postul #77 si era mai clar, dar se pare ca am dat alaturi si am pus de doua ori aia cu materialele folosite