Flo, cand un laborator studiază un nou antibiotic, e o treaba, iar cand studiază modalitatea de a modifica un virus cu consecințe impredictibile,modalitatea de a transmite boala de la om la animale si mai ales invers, e cam alta treabă. Virușii sunt arme biologice, depinde cine îi manipulează. Chinezii nu sunt singurii, dar chestia aia cu "hai sa omoram batranii ca să nu le mai dăm pensii"...
Sigur ,nici eu nu sunt atat de inteligent încat să spun ce și cum, dar atitudinea autorităților chineze cand li se solicită anumite informații din partea comunității internationale, e cam ...ke tzi ap.
Și ar mai fi ceva: nu cred că sistemul de pensii chinez își face aceleași probleme cu cele din Italia sau Spania.
În fine.
Deocamdată tot ce manevrăm, cumpărăm,consumăm,etc sunt made in PRC si asta nu e un lucru tocmai bun.
Povestea pensiilor este o problemă socială cam peste tot, să nu mai pomenesc despre sistemul din Romania ca nu e nici locul, nici cazul.
Doar ca fapt divers:
mai zilele trecute citeam un interviu cu un militar( jandarm) roman întors din Afganistan, în care omul relata adevărurile pe care le-a întalnit acolo si cum le-a perceput el. Nu știi dacă ieși pe poarta bazei cum te mai întorci, daca te mai intorci, in viață,nevătămat, întreg sau franjuri, schilod pe viață. Nici aerul nu miroase ca acasă, si parcă daca închizi ochii pt o clipă,moartea te pandeste de undeva. Si chiar te pandește.
Bun.
Nu asta m-a scos din pepeni, evident,ci comentariile unor berbeci(sa nu le zic altfel) care îl făceau în fel și chip, mai ales "mercenar". Asta m-a enervat "la roșu".
Dincolo de faptul că ipochimenii habar nu aveau ce înseamna un mercenar si care este diferența dintre el și un militar care luptă sub steagul țării sale, nu-i interesa nici ce drame relata omul ăla, ci doar "cat a fost solda/șpaga" etc.
Măi nene, daca te țin niturile, du-te și tu "mercenar" și pe urma mai vorbim.
Ce vreau sa zic cu asta: profesia de militar este singura care presupune un jurămant ,la angajare, în care te "obligi"sa nu precupețesti nici un efort, nici măcar propria viață, dacă datoria ți-o cere, iar asta respect cel mai mult. Eu nu cunosc un alt exemplu.
Asta referindu-mă la pensii. In rest...apă de ploaie si plojnițe. Scuze pentru divagația mea. Nu vreau sa insinuez nimic si nici să ofensez opinii diferite.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 June 2021 - 08:30 PM