Multumesc mult baieti pentru aprecieri , baieti
!
Citeaza
vere, ti-ai deschis firma de-ti lucreaza angajatii la machete?
lol ,
Alexelu , am stat mai mult pe langa cashi de cand cu pandemia asta .
Citeaza
singurul despre care mai stiu una-alta ar fi jeep-ul de la Academy, care inteleg ca e cam cel mai prafao dupe piata, alaturi de ala de la Heller.
E bun Heller-ul ( il am si pe acesta ) . Pare acelas model cu Airfix-ul mai vechi , fiindca pe atunci aveau unele kituri comune . Schimbau doar cutia ... din cate imi amintesc . Mistercraft se pare ca l-au reeditat .
https://www.super-ho...uck-Willys.html
Nu stiu cum este noul Airfix , fiindca recent au mai scos o serie de Jeep-uri .
Academy-ul saracul intradevar e cel mai nereusit ... E grosier , are detalii butucanoase si iesite din scala . Fatza incorecta patratoasa, cu o grila a radiatorului gresita . Numarul de bare cred ca e mai mic . Rotiile originale mi se par cele mai deranjante fiindca nu seamana deloc cu ce ar tebui sa fie si ai schimba si mai mult forma .
Alte detalii lipsesc , cum ar fi pe partea stanga niste adancituri unde veneau lopata si un topor . La Willys -ul meu le-am sugerat , fiindca mi-au placut acele detalii , considerand ca fac parte din caracterul masinii , dar ele se pot si masca cu acele scule de care spuneam , daca probabil se va considera de prisos efortul de a le reprezenta .
Cam asa arata facut din cutie .
https://www.youtube....h?v=tSNdHqAYjG8
Citeaza
Da... chinezii au si Kubel-ul foarte reusit ! Eu nu il am din pacate ... si mi-e necaz ca nu se prea gasesc modelele lor pe aici , fiindca sint foarte tari cel putin pentru scara 1/72 . .
Citeaza
Ce metoda ai folosit pentru respectarea demarcatiei janta/ anvelopa?
177 , eu fac asa :
Metoda 1 :
Vopsesc janta in culoarea de baza + camo , daca trebuie vopsita in mai multe culori .
Imi prepar vopseaua pentru cauciucuri ( gri , negru de regula) . Intr-un borcanel dilutia normala , in alt borcanel aceeasi culoare mult diluata , ca pentru sugerarea liniilor de panou .
Cu o pensula cu varf ascutit iau din culoarea mult diluata si pun cateva puncte unde se separa janta de cauciuc . Culoarea curge singura in jurul ramei , evidentiind-o .
Apoi imediat , cu vopseaua diluata normal , vin cat mai aproape de linia de demarcatie si unesc acel contur creat cu ajutorul vopselei mult diluate ... apoi , vopsesc ce ramane neacoperit , adica partea cu crenele , etc.
Apoi cu o alta pensula cu par mai tare si varf ascutit , curata , vin si corectez cu putin diluant daca vopseaua a ajuns si pe janta .
Aici ar putea sa fie o particularitate , fiindca eu vopsesc cu acele uleiuri si janta , inainte de veni cu vopseaua pentru cauciucuri . De pe culoarea de ulei e usor sa corectez cu diluant si sa nu ramana urme , sau mai rau sa-mi distruga diluantul vopseaua .
Astfel , eu sugerez ca inainte de a vopsi cauciucurile ,sa protejezi cu lac culoarea jantei , pentru a putea apoi sa intervi daca este necesara corectura cu diluant .
Metoda 2 :
Vopsesc janta in culoarea de baza .
Amestec o pasta grosa din vopsea de ulei ( uneori merge mai bine usor intarita/veche , cand nu mai e asa pastoasa si seamna mai mult cu crema de ghete , ca textura) . De regula un maro inchis ( umbra) .
Dau peste toata janta cu acea culoare . Apoi sterg cat mai mult cu apa si sapun , utilizand o pensula mare si aspra .
Detaliile jantei se evidentiaza astfel , fiindca vopseaua aceea maro inhis ramane intre detalii ( adancituri , pe langa suruburi , in zonele mai umbrite si marginea jantei , creaindu-i demarcatia).
Apoi in culoarea de camo a vehicolului ( posibil si avion) , cu o pensula aspra si lata dau usor peste janta , astfel incat detaliile mai ridicate se vor evidentia . In multe cazuri mai ameste si alb in culoarea de baza pentru a iesi cat mai mult in evidenta acele detaliile .
Apoi , cu email , la fel ca si la metoda 1 , cele 2 dilutii , vopsesc cauciucul . Aici insa avantajul e ca acea culoare maro deja a separat forma jantei de cauciuc si procedeul decurge mai usor , fiindca vad mai bine ceea ce fac .
Inca ceva . Eu folosesc vopsele email iar diluantul e cel specific ( D509 ) . Nu stiu cu acrilice cum ar merge .
--------------
Cam asta ar fi . Daca ai cumva nelamuriri , intreaba-ma te rog .
Aceasta postare a fost editata de dany: 12 September 2021 - 03:38 AM