Citeaza
Da , si eu cred Longinus .
Fratele meu , pe langa servici si alte hobby-uri , infintase un astfel de club , dar de pictura . Era foarte fain , insa dat fiind faptul ca toti studentii sai erau adulti , partea financiara nu era o problema , reusind sa-si imparta cheltuielile impreuna (inclusiv fratele meu contribuia in aceeasi masura ) pentru chiria atelierului ,materiale , "rontzaieli" , etc. .
Din pacate acum in pandemie comunica cu" elevii" sai doar prin net si tel .
Ma gandesc ca pentru a deschide un astfel de club , unde invatzaceii sa fie copii , cred ca ar trebui in primul rand ca spatiul de lucru si finantarea sa nu fie un impediment . Iar asta e un pic mai greu , cel putin pt mine . S-ar putea rezolva cu fonduri europene ?.. poate . Iar apoi cred ca ar trebui facut si un "modul pedagocic " , (cred ca-i spune) , fiindca e puntin diferit lucrul cu persoanele minore decat cu adultii . Eu il am , dar nu am mai profesat de mult timp ;mi-ar trebui o verificare , actualizare , ma gandesc .
... Sa vedem ce va fi dupa ce trece mizeria asta de bolesnitza , fiindca si eu m-am gandit ca ar fi faina o astfel de initiativa , la noi .
Ps. Apropos , Longinus
Vream sa te intreb daca mai exista fostul "Palat al pionierilor " din Turda . Nu stiu cum era sau daca era in CJ , dar al vostru tin minte ca era foarte bun si bine garnisit si se afla si intr-o cladire frumoasa . Aveam un verisor care activa acolo si ne intalneam vara ,sau in vacantze sa construim barcutze , sau planoare sau masini radiocomandate . Era super .
Eu la asa ceva ma gandesc , ca un fel de "Palat al pionierilor" , unde copiii sa poata avea acces la mai multe activitati din domeniu . Intre care si o sectie dedicata modelismului static .
Pps . ... Si poate o sectie de ISTORIE ar fi bine venita ...
Fiindca uite ce se intampla din cauza analfabetismului functional ...> De exemplu ajunge un cantec patriotic al voluntarilor ardeleni din 1918 , "Soim roman " ,sa devina imn legionar din cauza ca este mentionat cuvantul "capitan" ( in vers cu trimitere la gradul militar ).... e ceva ... de speriat .
Aceasta postare a fost editata de dany: 14 February 2021 - 02:00 PM