PZL P.11f 1/72 - kitbashing ArmaHobby, Azur-FRROM si IBG Models
Postat 14 February 2021 - 11:16 AM
alexelu_marinelu, la 13 February 2021 - 11:51 PM, a spus:
...
ca doar nu era sa las inelul NACA sa pluteasca in aer; nu-mi da voie religia de inginer :)
Pana una alta, am o intrebare: a fost sau n-a fost carenajul in forma de cascaval la 11f?
El, carenajul, are ca motiv Bowden-ul ce duce la generatorul electric al statiei radio... era si nu era la 11c... este dependent de motor (ceva priza de putere accesorii).
Am cascat ochii la cele cateva imagini cu 11f (pe partea dreapta) si nu l-am zarit. Opinii?
NB - imaginea este din cartea MMP Yellow series despre 11c
Postat 14 February 2021 - 01:00 PM
L-am prelungit similar cu metoda de la fixarea inelului NACA; doar ca-i alt diametru la tija din polistiren... ajustari dupa ce pun motorul pe pozitie (nici n-am curaj sa ma gandesc cum are sa fie...).
Postat 17 February 2021 - 06:15 PM
Din placa de polistiren de 1 mm am realizat suportul pentru motor (centrare si cheie de pozitie):
Iar apoi nu m-am putut abtine sa nu incerc un "dry-fit" sa vad cum da (NB - detaliile de fixare ale inelului naca nu sunt inca montate); nu cade chiar rau inelul/ motorul de la Azur pe fuselajul Arma...
Inainte, tot inainte
Postat 17 February 2021 - 09:38 PM
horia, la 17 February 2021 - 08:40 PM, a spus:
Salutare,
Banda autoadeziva de aluminiu - vine la rola cu latimea de 50 sau 60 mm - eu am de la Tesa; se gaseste in aproape orice magazin de bricolaj. Se taie cu bisturiul la latimea dorita, copiaza foarte bine detaliile de suprafata (in pozitiv sau negativ). Este ceva mai laborios s-o aplici drept si trebuie ceva atentie daca ulterior folosesti masti de vopsire.
Pentru eclisele exterioare eu folosesc:
- straif din polistiren grosime 0.25
sau
- banda precizata mai sus
sau
-mascare si chituire (Mr. Surfacer/ tamiya putty / tamiya epoxy putty)
fiecare cu avantaje si dezavantaje
Postat 17 February 2021 - 10:27 PM
mack, la 17 February 2021 - 09:38 PM, a spus:
Banda autoadeziva de aluminiu - vine la rola cu latimea de 50 sau 60 mm - eu am de la Tesa; se gaseste in aproape orice magazin de bricolaj. Se taie cu bisturiul la latimea dorita, copiaza foarte bine detaliile de suprafata (in pozitiv sau negativ). Este ceva mai laborios s-o aplici drept si trebuie ceva atentie daca ulterior folosesti masti de vopsire.
Pentru eclisele exterioare eu folosesc:
- straif din polistiren grosime 0.25
sau
- banda precizata mai sus
sau
-mascare si chituire (Mr. Surfacer/ tamiya putty / tamiya epoxy putty)
fiecare cu avantaje si dezavantaje
nu se dezlipește în timp? eu am o bandă dasta care stă degeaba de vreo 10 ani si am observat că a început să se usuce!
Postat 18 February 2021 - 03:15 PM
@ flo - inainte de decupare, slefuiesc suprafata cu smirghel fin; vopseaua adera la fel de bine ca pe elementele photoetched.
Aceasta postare a fost editata de mack: 18 February 2021 - 03:16 PM
Postat 20 February 2021 - 05:38 PM
am adaugat eleroanele si balamele lor...
inainte, tot inainte
Postat 21 February 2021 - 10:26 AM
Postat 21 February 2021 - 08:27 PM
busila, la 21 February 2021 - 07:56 PM, a spus:
Spor ( si sanatate )
nu trebuie sa gandesti asa, niciodata... cum spunea un inginer batran, ce mi-a ghidat "mintea si mana", la inceputurile carierei profesionale: daca ce faci astazi este mai bine decat ce ai facut ieri, atunci este foarte bine. Asta conteaza.
Ganduri bune si sanatate