Per ansambli macheta arată foarte bine, plină de detalii foarte fine care scot în evidență detalii specifice seriei de avioane PZL 11, precum striațiile de pe invelișul aripii, foarte fin realizate, apoi niturile (poate puțin cam accentuate ca dimensiune dar care dau un aer foarte mișto avionului), și mai alea interiorul cockpitului care este foarte-foarte bine realizat,cu foarte multe detalii, unele de prisos deoarece după lipirea fuselajului o mare parte nu se mai vad. Exista și varianta cu două panouri ce pot fi montate astfel încât să existe vedere la interiorul cockpitului și la statia radio din spatele pilotului.
Dacă asamblarea cockpitului a fost o plăcere, aripa însă a lăsat de dorit. În primul rând, după asamblarea celor 4 părți care formează aripile am observat ca bordul de fugă este foarte gros, prea gros. Am căutat pe net să vad alții cum au rezolvat problema. În primul râmd axistă doar câteva machete PZL 11c 1/32 asamblate ce pot fi studiate pentru comparație, iar acolo unde sunt prezentate au evitat să pozeze zona cu îmbinarea bordului de fugă. Abea am găsit două poze pe care le și atașez mai jos. În toate pozele se pare că nimeni nu și-a bătut capul cu această situație deși în realitate bordul de fugă este extrem de subțire. Am incercat mai multe variante de subțiere dar în final am ajuns la concluzia că trebuie îmbinate părțile așa cum sunt si apoi, la exterior trebuie intervenit (mă gândisem să subțiez la interior parțile de aripă înainte de lipire dar nu se mai potriveau apoi în zona fantei flapsurilor). Am șlefuit la exterior până am reușit să-i dau aspectul imbinării în unghi, însă în mod normal mai trebuia luat din plastic. Am regravat zona, dar striațiile inițiale sunt foarte fine și greu iese ceva foarte apropiat de situația inițială.
Referitor la varianta de înmatriculare, deși în cutie există 3 variante de înmatriculare, eu am ales-o pe...a patra, adică un PZL 11c cu skiuri, variantă adaptată în România.
Momentan atât, pe măsură ce lucrez revin cu poze.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 04 January 2021 - 07:59 PM