Nu știu cum de-am ales aceste două kituri din grămadă, dar le-am ales și am purces la drum.
AerMacchi Mc.202 Folgore și 205 Veltro sînt socotite printre cele mai bune realizări ale industriei aeronautice italiene din timpul războiului. Și asta datorită cel mai probabil adaptării la fuselajul lui Mc.200 Saetta a motorului german Daimler-Benz DB605 ( construit de italieni sub licență). A rezultat Mc.202 Folgore , un aparat cu o aerodinamică reușită, caracteristici generale foarte bune ( apreciate dealtfel și de experții germani), singurul punct mai slab fiind armamentul oarecum insuficient ( doar două mitraliere Breda-Safat cal.12,7mm ). Mc.205 Veltro a încercat să elimine acest handicap prin montarea în aripi a două tunuri MG151 germane.
Kiturile vă sînt probabil arhicunoscute, fiind ele destul de vechi de acum ( au apărut prin 2001 dacă nu mă înșel). Sincer , nu știu cît de corecte dimensional și ca forme sînt , dar pentru mine arată OK.
Acum , pentru Mc.202 voi alege cu siguranță unul din cele două camuflaje "smoke rings" oferite de Italeri. Mi se par foarte interesante, și altceva față de ce-am făcut pînă acum.
Însă cu Mc.205 este altceva. Nici una dintre înmatriculările oferite de Italeri nu-mi plac. Am descoperit pe net o înmatriculare deosebită, pe care chiar mi-ar place s-o încerc :
Aeronautica Nazionale Repubblicana.
Această schemă , jumătate germană (clasicul 74/75) și jumătate italiană ( herringbone) mi se pare deosebit de atractivă. Dar , după toate săpăturile , nu am reușit să identific mai mult de două avioane camuflate astfel :5-3-ul din poză și un 8-2 . Din nefericire , cu siguranță nu am nici un 5 albastru , și nici un 8 galben. Încă nu sînt sigur că am să găsesc nici măcar 3și 2 alb...Eu nu am posibilitatea ( și nici abilitatea !) de a-mi crea/printa singur decaluri, probabil că voi fi nevoit să-mi fac niște șabloane pentru a vopsi respectivele cifre.
Deocamdată lucrez la interioare . Ambele aparate au interiorul "vernice anticorrosiva nr.1080"-MaxMayer/Milano. Adică FS34558. Cum nu am găsit prin inventarul meu nimic asemănător , l-am preparat după o rețetă găsită pe forumul italian Stormo ( probabil cea mai bună sursă de informații cînd vine vorba despre avioanele italiene).
Deocamdată atît , numai bine !
Sorin
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 02 January 2021 - 06:47 PM