Mă bucur ca am putut fi de folos.
Totuși, ca să nu fiu fariseu, trebuie să arăt că interiorul, cum spuneam, cvasi complet(eu nu văd ce ar mai trebui adăugat), oferă tablou de bord plus stații radio, intercom etc din PE sau alternativ decaluri peste piesele din plastic.
E foarte ok. Palonier, pod pedalier pentru pilot și comenzile secundare pentru coechipier,trapele pentru picior, centuri de sigurantă tuburi de oxigen si zeii mai știu ce detalii, toate sunt acolo, prezente, chiar daca la final nu o să le vezi.
Inutil să mai spun ca astea se asambleaza din primele faze de lucru.
Cand tot cockpitul e gata, vin jumatatile de fuselaj. Eh, aici vei avea tendinta, cat se poate de firească, să faci totul în limita abaterilor 0, ceea ce nu va fi chiar posibil. Vei avea nevoie de puțin pilit si smirgheluit pentru ca toate cele să se imbine la "raza de lumină".
Trebuie să spun că cei care au inginerit kitul s-au gandit la o soluție care te ajută, pentru ca semifuselajele nu sunt întregi pe toata lungimea lor. Cred că gasesti animatia video a planului de asamblare și o să întelegi mai bine ce vreau sa spun.
Cu toate astea pe spinarea fuselajului și pe burtă, va fi nevoie de chit si lustru dar totul se reduce la ceva mai mult decat o formalitate. Eu am folosit chit lichid pe care l-am mai diluat nitel cu solvent si pe care apoi l-am aplicat cu o pensula fină. Daca te miști repede si ai mana sigură, totul se rezolvă în 15 minute. Apoi lustru si foarte posibil ca, dupa o singura repriză, sa ai un job done.Dacă nu, repeți puțin dar cum spuneam sunt mai mult impresii, decat griji reale.
Deci, cockpitul se muleaza bine ÎN semifuselaje, dar s-ar putea să fi nevoit la mici ajustări ca să închizi "caroseria" fără bătăi de cap, decalări sau mai știu eu ce blestemății. Imediat după, puțin chit și gata. Asta la fuselaj.
Despre restul, am spus deja.
Foarte multe detalii extrem de mici. De pildă mitraliera din postul bombardierului este din 4 bucăti din stiren, la care adaugi înălțătorul și cătare, ambele din PE. Astea chiar că sunt infime, dar arată perfect.
Apoi sub aripi vei pune(daca vrei) bombele. Ele vin în doua variante de calibru, dar se asamblează aripioarele de stabilizare din PE-uri: fiecare aripioara stabilizatoare separat. Aici au cam exagerat cu detalierea, dar...de gustibus non disputandum.
Apropos, că am scris despre asta: atenție cand asamblezi aripile. Planurile indică să dai găuri în aripi(parcă 0,6mm) din interior spre înafară, pentru prinderea lansatoarelor de bombe, pe dedesubt.Logic.
Să te decizi din timp ce anume configurație vei face, si sa găuresti doar ce-ți servește, altfel la final vei avea o aripă inferioară făcută ciur. Planurile de asamblare nu îți arata semnul"Alternativ" deci vei fi tentat să găurești toate semnele indicate. Greșit !
În rest îmi mențin aprecierea față de kitul Clear Prop, așa cum deja am arătat.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 September 2020 - 08:57 PM