prezint foarte pe scurt un subiect finalizat pe la inceputul anului. E un subiect mai de graba nepopular, nefiind inca nici el prea glorios. Totusi formele si proportiile per total il fac foarte atragator in ochii mei.
Gripen-ul suedez se arata imbracat si de alte forte aeriene (Tailanda, Africa de Sud, mai nou si Brazilia si ar mai fi cativa).
Marele minus la acest domn (cu exceptia Africii de Sud), toate variantele A-D au aproape aceeasi schema de vopsire din pacate, deci oarecum mai putin interesant sa cumperi 5 si sa faci 5 inmatriculari diferite.
Kitul este un Revell cu unele zone superbe, dar si cu erori mari de productie. Este vorba de kitul aceasta:
https://www.scalemat...-seater--974549
Uneia dintre roti din pacate ii lipsea chiar cosniderabil de mult material. Dar s-a corectat si aceasta intr-un final.
Pentru geamul cabinei am ocupat timp considerabil sa elimin bavura din mijloc, ca dupa mult timp in timpul constructiei sa realizez ca linia aia chiar trebuie sa fie acolo. Datorita formei si pozitiei, se vede in doar putine poze cu avionul real, trebuie practic sa te uiti acolo sa o vezi.
Varianta D (double-seater) se gaseste inca din belsug pe piata...spre deosebire de varianta C care nu se mai gaseste aproape deloc.
Pentru kit am mai adaugat un set de la Eduard unde PE-urile pentru cockpit erau deja vopsite. Prima data folosesc asa ceva...mi se pare putin trisat, dar ma motiveaza ca asa macar pot finaliza mai mult de 2 kituri pe an :).
Clapele trenului de aterizare.
Aceasta postare a fost editata de Dihoru: 23 August 2020 - 08:33 PM