Citeaza
Douaj-trei-august libertate ne-o adus !

yee
Asta a fost una dintre editiile acelea cand stateam lipit de tv si nu defila armata ... numa pioneerii , ominii-munci ,in-janeeri , de la sate si orase , pancarte cu daciada , viitoru luminos , ceausescu pace ... sanatate si-un praz verde . ... Una dintre deziluziii , dar prea mica pentru a mai conta .
... Apoi mergeam la padure , cu parintii si vecinii sau rudele ( asta era partea frumoasa si o regret si acum) .
. Dupa joaca si glume , haleam micii (cu bere/suc) la care aproape ne omoraseram stand la coada ...
Dupa cateva sticle , cate un vecin o facea lata si se dadea pe brazda .. incepeau bancurile cu ceausescu , spre disperarea sotiilor , care incercau sa-i tempereze si sa-i ascunda .
... Se venea spre cashi ...intr-o dezordine ordonata , bronzati -rosiori , usor cherchelitzi ,cu privirile acelea prietenoase si candide , chiar daca se mai si certasera pe acolo , un pic obositi ,dar o oboseala placuta , in timp ce soarele ne mai mangaia usor obrajii si umerii ( sau cheliile) ... in culorile apusului .
Eu nu am fost la nici o defilare

... chiar mi se rupea ... Inafara de cea cand ne-a facut pionieri , la Alba -Iulia , unde imi amintesc si acum ca am mancat o ciorba de vacutza cu smantana absolut delcioasa si unde o colega a facut pipi pe ea chiar in Sala Unirii fiindca ne tinuse-ra in careul acela nenorocit cu orele ... nu am participat la nici o alta manifestatie ,da jenu .
Citeaza
doar de cind tovarasului si tovarasei i s-au urcat gargaunii koreeni si chinezesti la cap
Z , scuze ca ma bag , dar au fost teribili anii aceeia ... nu cred ca un tanar sau un copil din ziua de azi ar reusi sa traiasca in acea " iepoca de aur" ... A fost mai rau ca in razboi...
Nicii macar acum dupa 30 de ani nu sa terminat acea perioada si mai mult , intreaga mentalitate a oamenillor se trage din acele vremuri . Atunci nu s-a daramat doar vechea tzara , dar odata cu aceasta sa schimbat si caracterul oamenilor .
Nu gasesc nici o urma de vointa in a-i acorda circumstante atenuante .
Poate mostenirea cea mai potrivita de a-o lasa urmasilor ar fi uitarea acelor vremuri ...pentru a nu mai avea tendinta sa le repete sau continua .
Aceasta postare a fost editata de dany: 23 August 2020 - 07:02 PM