Postat 30 October 2006 - 09:14 AM
Cum spuneam, ar fi bine asa raspundem la intrebarile, fie ele si retorice de mai sus.
Mult timp am fost convins ca cel mai bun raport calitate/pret il aveau cei de la Italeri. Intre timp a venit Revell cu seria noua de kit-uri: Fw 190, Me 109, Ar 555, He 177, Ju 290, etc, care aratau super. Cel putin FW 190 (vorbesc aici doar de 1/72) arata bestial: detalii multe, fine, gravat neostentativ in negativ. Dar....pus fata in fata cu niscai planuri parca multe lucruri nu corespundeau. :-? . Si cea mai aiurea treaba, care cere multa munca la corectat, este cupola. Nu mai insist ca stiti despre ce e vorba.
Ca atare, pot spune ca e un kit bun? Ca e un kit prost? In ori ce caz e mai bun ca cel de la Academy sau Italeri, dar mai post poate decit cel de la Hasegawa.
S-a vorbit de Eduard. Da, au kit-uri bune si, ceea ce ia ochii, este setul de artefacte ce insoteste unele din aceste kit-uri: masti, fotoincizii, etc. Dar, din ce am citit, Me 210 este matrita Italeri!
Bun, cam toti vrem, vorba ardeleanului, sa fim si satui si cu slanina in pod, dar asta cam...nu se poate. Atunci se merge pe un compromis convenabil, tot cum zice romanul, din doua rele il alegem pe cel mai bun.
In privinta negativ/pozitiv, hai sa recunoastem ca preferam in negativ, ca e o moda si, ca orice moda, cade uneori in exagerari! Hai sa recunoastem ca muncim sa trecem un kit din pozitiv in negativ, ca la o lipituta in lungul unui fuselaj e mai usor sa refacem niste santuri decit linii in pozitiv, e mai usor sa faci niste nituri in negativ decit in pozitiv.
Cum va spuneam, eu iau un kit pentru ca-mi place, pentru ca e corect, pentru ca e ieftin! Restul e transpiratie!