Forum Machete,Modelism,Hobby: Calitate/pret kit-uri - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Calitate/pret kit-uri sau ce merita de luat

#21 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 October 2006 - 01:30 AM

Existau metode de 'rescris' si in pozitiv... E drept, extrem de migaloase.

Citeaza

Prin urmare, liniile in negatic constituie criteriu de departajare intre kiturile de calitate si cele mai slabe!

Asta e afirmatia ta cu care nu sunt de acord... Nu asta ar trebui sa fie un criteriu de departajare, si cu atat mai putin n-ar trebui sa dea 'calitatea' unui kit. La fel, faptul ca un kit e 'nou', nu inseamna neaparat ca este si ceva de capul sau...

Partea asta cu 'kit-ul X merita' depinde de atat de multe variabile incat nu prea poti sa scoti o regula generala...

Dar cam tot ce scoate de ex. Tamiya, Hasegawa, Accurate Miniatures, Eduard, merita.
La Revell, Italeri, Airfix, Trumpeter, ICM, deja e cu "depinde", au si kit-uri bune, si chestii 'nasoale'.

#22 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 05-October 05

Postat 30 October 2006 - 01:39 AM

"Partea asta cu 'kit-ul X merita' depinde de atat de multe variabile incat nu prea poti sa scoti o regula generala..." - cu asta sunt absolut de acord cu tine.
Ca regula insa, voi prefera intotdeauna kiturile in care s-a investit mai multa tehnologie, cum tot tu spuneai... 8-)

#23 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 30 October 2006 - 02:36 AM

Ca spre exemplu kit-ul Academy de Me 109 E in care fara indoiala s-a investit muhuhuhult mai multa tehnologie decat in E-ul de la A-model.
Si cu toate astea E-ul de la Academy e atat de dezastruos incat a ajuns sa se dea ca pateul de ficat pe vremea comunistilor impreuna cu hartie igienica (recte cu un Kubel in cazul lui E).
Pe cand kit-ul de la A-model, cu o matrita facuta probabil pe WC intr-o pauza de matriterul de la ucrainieni sau ce sunt aia e foarte corect (doar plasticul e cam moale si la primele machete geamurile erau netransparente)
Stii cu ce m-am chinuit sa mai indrept cate ceva la botul E-ului de la Academy ?
Cu un bot de Airfix care era incomparabil de corect in forme.
In concluzie nu se pot simplifica lucrurile intr-atat incat sa faci o regula gen kiturile a caror denumire se termina cu litere de la A la G sunt proaste iar restul pan' la Z sunt bune numai ca alea cu P si R la sfarsit costa cam mult.

Firmele mari nu mai folosesc diversi chinezi care sa le faca matritele ci apeleaza la masini asistate. Chestia e ca masinile asistate nu vor ele nene sa puna suflet in ceea ce fac. Asa se face ca la sfarsit dupa ce le faci mie tot Hurricane-ul de la Heller mi se pare ca aratya mai aproape de adevar decat ala de la Revell.... Poate-mi spuneti voi cum, ca eu nu mi-am dat seama dupa cateva sute de machete FACUTE.

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 October 2006 - 09:14 AM

Cum spuneam, ar fi bine asa raspundem la intrebarile, fie ele si retorice de mai sus.
Mult timp am fost convins ca cel mai bun raport calitate/pret il aveau cei de la Italeri. Intre timp a venit Revell cu seria noua de kit-uri: Fw 190, Me 109, Ar 555, He 177, Ju 290, etc, care aratau super. Cel putin FW 190 (vorbesc aici doar de 1/72) arata bestial: detalii multe, fine, gravat neostentativ in negativ. Dar....pus fata in fata cu niscai planuri parca multe lucruri nu corespundeau. :-? . Si cea mai aiurea treaba, care cere multa munca la corectat, este cupola. Nu mai insist ca stiti despre ce e vorba.
Ca atare, pot spune ca e un kit bun? Ca e un kit prost? In ori ce caz e mai bun ca cel de la Academy sau Italeri, dar mai post poate decit cel de la Hasegawa.
S-a vorbit de Eduard. Da, au kit-uri bune si, ceea ce ia ochii, este setul de artefacte ce insoteste unele din aceste kit-uri: masti, fotoincizii, etc. Dar, din ce am citit, Me 210 este matrita Italeri!
Bun, cam toti vrem, vorba ardeleanului, sa fim si satui si cu slanina in pod, dar asta cam...nu se poate. Atunci se merge pe un compromis convenabil, tot cum zice romanul, din doua rele il alegem pe cel mai bun.
In privinta negativ/pozitiv, hai sa recunoastem ca preferam in negativ, ca e o moda si, ca orice moda, cade uneori in exagerari! Hai sa recunoastem ca muncim sa trecem un kit din pozitiv in negativ, ca la o lipituta in lungul unui fuselaj e mai usor sa refacem niste santuri decit linii in pozitiv, e mai usor sa faci niste nituri in negativ decit in pozitiv.
Cum va spuneam, eu iau un kit pentru ca-mi place, pentru ca e corect, pentru ca e ieftin! Restul e transpiratie!

#25 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 30 October 2006 - 09:42 AM

Acum si treaba cu planurile si liniile de gravura e relativa. Exista diferente si intre planuri, probabil si aia de la Revell, au avut planurile lor. Corect ar fi sa ne luam dupa poze, (sau la modul ideal planuri de executie, iar daca ne uitam in poze liniile intre panouri nu prea se vad, deci in multe cazuri ele oricum sunt licenta artistica. Pe mine personal mai tare ma deranjeaza cand, odata terminata, macheta nu are alura avionului real. De exp. B747 de la Revell degeaba are liniile de panou (care la pasagere la 1/144 chiar ca nu prea se vad) trasate in negativ urmarind destul scrupulos conturul celor reale, daca are botul subtiat in plan care ii da o figura de merlucius in loc de aspectul atat de tipic de 747, iar motoarele interioare se taraie pe sol. Momentan l-am cam abandonat ca nu imi vine in cap nici o metoda sa il rectific. Comparativ, Airfixul la 1/125 al aceluiasi avion desi are liniile in pozitiv, destul de grosolane si "cojile" fuselajului sunt strambe ca niste copai, lipit cu scoci evoca mult mai bine avionul real si presimt ca atunci cand am sa il fac, am sa il indrept si eventual regravez, si o sa ma frustreze mult mai putin. Din pacate nu pot spune ca Airfixul e mai bun pt ca are niste decaluri asasine, groase, neaderente si insensibile la orice solutie. Nici nu vreau sa ma gandesc cat ma costa o foaie de decaluri pt 747 la 1/125. Asa ca e pus si asta pe asteptare nedefinita. Revell pe de alta parte, ca sa imi faca in ciuda dupa ce au pus porcaria aia de plastic in cutie, au trantit o foaie de decaluri superba, dar nici de el nu pot spune ca e un kit bun. Iata deci doua minunate kituri aproape inutilizabile. In afara de faptul ca m-am lungit cu vorba am vrut de fapt sa spun ca, personal, anumite lucruri imi par mai importante decat liniile de panou gravate sau in relief.

Aceasta postare a fost editata de MiG: 30 October 2006 - 09:49 AM

#26 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 30 October 2006 - 10:46 AM

Z-mare, la Oct 30 2006, 08:14 AM, a spus:

S-a vorbit de Eduard. Da, au kit-uri bune si, ceea ce ia ochii, este setul de artefacte ce insoteste unele din aceste kit-uri: masti, fotoincizii, etc. Dar, din ce am citit, Me 210 este matrita Italeri!

Eduard nu au Me210.
Au Me410 care este kitul Fine Molds cu o sumedenie de fotodecupate, piese in rasina, cupola vacformata (2 bucati), folie de mascare decupata, decaluri bune si un boxart foarte frumos. Am doua, un "Zerstorer" si un "Heavy Fighter". Astea sunt pe departe cele mai frumoase kituri pe care le cunosc la 1/72. BIJUTERII.
Radu

#27 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 01:59 PM

Ai dreptate Radub, e 410! Dar eu auzisem ca-i matrita Italeri!
E bijuterie pentru ca-i matrita buna sau pentru cele artefacte?

#28 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 07:54 PM

Z-mare, la Oct 30 2006, 12:59 PM, a spus:

E bijuterie pentru ca-i matrita buna sau pentru cele artefacte?

Se zice ca o imagine spune o mie de cuvinte:

http://www.eduard.cz/products/card_main.ph...r=&page_start=5

si

http://www.eduard.cz/products/card_main.ph...=&page_start=10

Radu

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 08:41 PM

Radub, da data asta nu! :-? Stiu imaginile, voiam parerea unuia care a tinut plasticul in mina! :hammer:

#30 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 08:52 PM

Of inima mea... vrei sa ma duc sa le iau din dulap si sa le tin in mana cand iti zic ca sunt bijuterii? Bine ai rabdare...
...[dupa 3 minute]...
...am venit inapoi. Le am pe amandoua pe birou aici in fata cand iti scriu, si ma uit la ele chiar acum (cand nu ma uit la ecran). Uite acum am pus mana pe un kit (e "Heavy Fighter" daca trebuie sa stii...)

Tot BIJUTERII sunt! :-)

Radu

#31 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 09:13 PM

:-) In ceea ce priveste Bf-109E pomenit de Wurger, sunt absolut de acord: "kit-ul de la A-model, cu o matrita facuta probabil pe WC". In plus, cel putin un om la fel de experimentat ca Wurger, mi-a explicat cat de mult a avut de lucrat pe respectivul kit, ca sa iasa ceva ca lumea din el.
Raman la parerea lui RaduB, ca cele mai bune 1/72 de acest gen sunt cele de la Tamiya; nu de alta dar sunt cele mai recent facute...
Kitul de mai jos, aflat in colectia mea (am "tinut plasticul in mana!"!), este intr-adevar o mica bijuterie si nu are nimic comun cu Italeri!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Eduard_Me_410.jpg

#32 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 09:36 PM

Tot o bijuterie e si kitul L39 de la Eduard, care include si decaluri romanesti. http://www.eduard.cz/products/card_main.ph...=&page_start=30
Am kitul, combinat cu seturile scoase de CMK pentru kit, respectiv cabina, armament, exterior, (si alea niste bijuterii!) plus setul suplimentar de fotodecupate de la Eduard.
Radu

#33 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior

Postat 30 October 2006 - 09:56 PM

8-) Te inteleg, Radu. Il am si pe asta...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Albatros.jpg

#34 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 November 2006 - 01:40 AM

Bravo neica...Bine ca le ai.......Si noua ne propui spre cumparare ciurucuri de la Revell si Hasegawa (si nici macar niscai japoneze)...Sa vezi ce-ti fac eu cand te-oi prinde. ;-) :-)

#35 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior

Postat 01 November 2006 - 03:43 AM

:-) Ti le dau! Cat oferi? Nu vreau sa fie cu suparare, dar, neluandule de la angro, au fost un pic mai scumpe. Asta a fost motivul principal pentru care nu le-am oferit spre vanzare. Apropo de Revell: ai luat si iei niste "ciurucuri" de prima calitate, totusi...
Cele doua Eduard iti pot parveni sambata asta sau oricui altcuiva!...

#36 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 01 November 2006 - 06:39 AM

Cat e L-39?

#37 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 01 November 2006 - 11:08 AM

L-39, L-39, cat e L-39????!!!!

#38 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 November 2006 - 11:40 AM

Am doua L39 de dat:
- unul "obisnuit" - http://www.eduard.cz/./products/card.php?i...=&page_start=30 plus o coala suplimentara Eduard http://www.eduard.cz/./products/card.php?i...=&page_start=30 la 70 RON

- unul "profipack" - http://www.eduard.cz/products/card_main.ph...=&page_start=30 combinat cu seturile CMK pentru interior http://www.cmk-kits.com/en/index.php?secti...cmk&number=7083 exterior http://www.cmk-kits.com/en/index.php?secti...cmk&number=7084 si aramament http://www.cmk-kits.com/en/index.php?secti...cmk&number=7085 la 170 RON

Dati-mi PM daca sunteti interesati.

Me410 sunt si alea de dat, fiecare la 140 RON.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 01 November 2006 - 11:42 AM

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 November 2006 - 01:22 PM

Citeaza

Me410 sunt si alea de dat, fiecare la 140 RON
As lua eu unul dar....prea complicat cu transportul si banii :-)

#40 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 November 2006 - 02:10 PM

Nu e complicat de loc. Este extrem de simplu si la indemana oricui. (clientii anteriori stiu :-) )
Pentru cei care nu au facut afaceri cu mine inainte, uite din nou:
banii pot fi trimisi prin mandat postal la adresa mea din Romania iar posta e inclusa in pret - doar la pachetele mai mari impart posta cu "clientul".
Pentru achizitii multiple, se pot negocia reduceri.
Cei interesati ma pot contacta pe PM.
Radu

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi