Multumesc mult de aprecieri , Alexelu_ si Longinus .
Ma bucur ca v-au placut .
Citeaza
dar parca yak-ul ma atrage cel mai tare, cu aspectul ala de autobuz :)
Da ...
Si mie imi place mult Yak 3 . Imi pare unul intre cele mai finutze si mai frumos desenate avioane rusesti si nu doar . LA Yak 9 de exemplu nu-mi prea place cum arata trenul de aterizare , Are ceva de gasca , cu el scos .Bineinteles ca aceasta nu ma va opri sa-l modelesc .
Prima data cand m-am urcat intr-un AN 2 ( la colegii paraasutisti) am avut aceeasi reactie : "Ce autobuz! " , avea si bordul usor rotunjit , si un fasait cand pilotul actiona ... frana ( ?) si sunetul motorului si gemuletele mici rotunde prin care vedeam aripile si hobanele . Dar era fun !
Dupa o tura mai doreai ,iar la sfarsitul zilei ajungeai sa-l indragesti . Basca era cel mai bun uscator de rufe !
Dupa ce pilotul isi spala salopeta , ne ofeream sa o tinem in curentul de la elice , cand facea incalzirea motorului . Asa ne faceam cu vreo cateva ture . ( hehe ...)
Citeaza
la fw ... ce sa zic, gura aia parca e din alt film. se vede ca nu prea erau familiarizati nemtalaii cu artificuri d-astea.
Oh , ba da ! Nemtii au inceput primii cu acel motiv , pe Me 110 din Zg 76 , parca , dar la un moment dat , daca imi aduc aminte bine ar fi vrut sa le puna pe toate avioanele germane . Au aprut astfel Stuka cu guri , Me 109 cu guri , dar cele mai frumoase si spectaculoase au ramas cele de pe Me 110 , iar mie imi plac si cele de pe prototipurile de Hs 129 ; seamana cu cele de baracuda sau stiuca .
Aliatii au preluat de la nemti acel motiv ,cu gura de rechin pe P 40 de exemplu , dupa ce au fost impresionati si le-au urat totodata pe Me 110 cu care se bateau in Batalia Frantei si BoB . La Me 109 le spuneau " brutele cu botul galben" , iar Me 110 " ... cu gurile lor nenorocite sau spurcate .. sau cam asa ceva . Apoi au preluat motivul .
Problema din pacate este la decal . In special randul de dinti mici care vin pe inelul botului si care nu respecta acel cerc . De aceea spuneam ca probabil ar fi trebuit sa tai fiecare dinte si sa-l pozitionez ... dar nu prea mai aveam rabdarea necesara pentru o astfel de operatiune . In pozele cu avionul real mie mi se pare ok , are putin acel desen ca in desenele animate a anilor 30-40 , poate usor ArtDeco , dar nu-mi displace .
Apropos , observati ca este posibil ca cel cu ochi si gura sa nu fi fost 3 alb cum este dat in instructiuni si decal , ci 7 Maro spun unii , dar cred ca poate fi si galben . In aceea fotografie cu avionul vazut din spate parca decorul , galeata si alte detalii sint aceleasi . Sau e posibil ca 3 alb sa fi fost inmatriculat la grupul initial , iar 7 Maro la grupul unde a ajuns mai tarziu ,pentru a servi ca avion de antrenament si scoala .
Citeaza
Toate sunt faine, mențiune specială pt "italian" , după gusturile mele.
Multumesc , Longinus
, este si unul dintre preferatele mele .
Aceasta postare a fost editata de dany: 22 July 2021 - 05:53 PM