Aceasta postare a fost editata de Neastefan: 11 September 2020 - 08:25 AM
Salupa cu aburi Janet
Postat 11 September 2020 - 08:24 AM
Salutari . Nu mam explicat bine, daca folosesti motor brushless cu esc ul dedicat trebuie sa pui lipo care pot avea amperajul foarte mare si sunt costoase. Daca pui o baterie cu plumb pe un esc brusless dupa doua trei descarcari ti o omoară bateria . Din cate am inteles eu cauta un esc pt baterie cu plumb de 12v . Pe balena Muimota am si eu doua motoare de 12v si baterie de motoreta de 3 A dar am avut probleme sa gasesc un esc sa le controleze, am cumpărat de la China doua (15 E)care spuneau ca merg dar au luat foc in 5 min. A trebuit sa cumpar unul de costa 70E care functioneaza, asta este cel ars de 15 E care ei spun ca duce 120A descarcare si sa prajit. Pentru dihaniile aste mari merg bine motoarele cu perii fiindca bateriile fac balast si costa mult mai putin decat li po .
Postat 27 September 2020 - 09:23 AM
lunganu, la 27 September 2020 - 05:27 AM, a spus:
salut .in locul suruburilor pe care le vad in poza mai bine ar sa pui din acelea fara cap surub.png
Suruburile sunt 2,5 mm zona filetata
DIn pacate nu am asa ceva
Pot cel mult sa tai capatul unui surub si sa-i fac o crestatura pentru surubelnita
Daniel
Postat 08 December 2020 - 09:57 PM
Dupa ceva probleme de sanatate m-am apucat din nou de lucrat la nava.
AM facut un tunel de aer intre cele dua cabine pentru ca sa intre ceva aer la motor si regulator electronic.
Sub cosul de fum voi pune un ventilator mititel.
Daniel
AM facut un tunel de aer intre cele dua cabine pentru ca sa intre ceva aer la motor si regulator electronic.
Sub cosul de fum voi pune un ventilator mititel.
Daniel
Aceasta postare a fost editata de musashi: 08 December 2020 - 09:59 PM
Postat 24 June 2023 - 03:16 PM
salutare tuturor!
Dupa o pauza de ceva timp am hotarat sa ma intorc la model
Intre timp am gasit un membrul al unui alt forum care a facut o vizita la muzeul unde este janet si a convins un angajat al muzeului sa faca citeva poze inauntru si la citeva detalii si am vazut ceva erori de proiectare din lipsa de fotografii originale .
Asa ca am renunat la ideile mele de perfectiune si am zis sa termin barca asa cum am inceput-o chiar daca in final nu va fi o macheta cit mai fidela .
Am lipit peretii cabinei din fata si lucrez la zona de mijloc a navei , zona care cuprinde marea majoritate a detaliilor interesante ( timone , ceva instrumente de control si motorul cu aburi care va fi din rasina si va fi ascuns de un panou cu geamuri.
in general care este lacul recomandat pentru dat direct pe lemn sa protejeze de apa stropita sau de ploaie un model? Din experienta voastra ce imi recomandati?
Multumesc Daniel
Dupa o pauza de ceva timp am hotarat sa ma intorc la model
Intre timp am gasit un membrul al unui alt forum care a facut o vizita la muzeul unde este janet si a convins un angajat al muzeului sa faca citeva poze inauntru si la citeva detalii si am vazut ceva erori de proiectare din lipsa de fotografii originale .
Asa ca am renunat la ideile mele de perfectiune si am zis sa termin barca asa cum am inceput-o chiar daca in final nu va fi o macheta cit mai fidela .
Am lipit peretii cabinei din fata si lucrez la zona de mijloc a navei , zona care cuprinde marea majoritate a detaliilor interesante ( timone , ceva instrumente de control si motorul cu aburi care va fi din rasina si va fi ascuns de un panou cu geamuri.
in general care este lacul recomandat pentru dat direct pe lemn sa protejeze de apa stropita sau de ploaie un model? Din experienta voastra ce imi recomandati?
Multumesc Daniel
Aceasta postare a fost editata de musashi: 24 June 2023 - 03:17 PM