Era plina de praf, statea la baza "muntelui" dar inauntru astepta in tipla, cuminte si curat, un FAMO F3 insirat pe cateva culee.
Cu timpul, anume pentru el, am mai completat cutia cu un set de senile din metal,Friul, plus doua roti de la Panzer Art, o minune.
Si gata, am inceput.
Masinaria nu mai comporta prezentari, este arhicunoscuta, atat de catre amatorii genului, cat si pentru restul privitorilor.
In plus de asta, mai avem(inca) sansa de a privi un FAMO adevarat, in curtea muzeului la Bucuresti.
Stiti povestea, deci voi trece la prezentari in imagini.
Kitul este Tamyia, dupa cum se stie, deci tot asa dupa cum se stie, imbinarile sunt...Tamiya. Toate piesele se "pupa" exact, fara nicio problema si cateodata chiar fara sa mai fie necesar adeziv.
Tamiya.
Aparut in 1999, kitul acesta este singurul Famo 1/35, din plastic,de pe piata, iar la vremea lui a fost State of the Art. La drept vorbind, chiar si la standardele de astazi, imi pare greu de batut.
Sigur, se poate "exploda" mai mult, se pot dezmembra piesele mari in mai multe subansamble, etc, dar asamblarea nu va fi cu nimic mai buna decat a reusit sa inginereasca Tamiya,cu 20 de ani in urma.
Am inteles ca Trumpeter promite un FAMO 1/35 pentru candva in cursul acestui an. Vom vedea.
Cateva poze, crude, cu nivelul la care am ajuns cu asamblarea. Unele repere inca nici nu sunt lipite la locul lor.Wheatering...inca nu am pus problema.
Senilele Friul merg imbinate destul de repede (eu le-am asamblat in doua zile diferite, cate o ora jumate pe zi). Nimic de reprosat decat poate calculul numarului de zale, care la un momentdat ori sunt prea putine si senila se intinde pana aproape sa se desire, ori sunt "cu una in plus" de fapt cam trei sferturi de zale, rezultatnd o senila prea laxa. Aici e putin de batut capul, dar se poate. Yes, we can.
O data asamblate, am procedat la "imbatranirea" in burnishig fluid, cu rezultatele pe care le vedeti.
Au urmat rotile de la Panzer Art(exista pe piata doua seturi cu modele diferite),alegerea mea reprezinta un model "de imprumut" luat de nemti de la baietii vecinului, jante cu pneuri Dunlop,ce par sa fi fost destinate in realitate, unui Scamell. Polonezii au mai avut "tupeul" sa imprime pe ele "made in Great Britain". Subtil si fara egal.Bravo.
Alta mentiune speciala pentru reprezentarea motorului de FAMO, practic o macheta in sine.
Cam atat de scris.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 May 2020 - 08:57 PM