Coltul cu 109F 1/72
Postat 05 September 2020 - 12:00 PM
Postat 05 September 2020 - 07:57 PM
Preferatul meu din aceasta serie este cel al lui Horst Carganico, Imi place atat varianta de vopsire cat si carlinga de E3 .
Citeaza
Ce sint " marmorarile " '?
... Ma duce cu gandul la un singur lucru ...
Mai demult la Opera din CJ in timpul unor restaurari , s-au gandit " ai nostri" ca vechile trepte din piatra , tocite de timp , nu mai cadreaza si au pus unele din marmora alba .
Aratau frumos , insa intr-una dintre primele zile de la inaugurarea restaurarii ,ninsese usor si se facuse putina zloata .
Decum au iesit spectatorii de la reprezentatia din acea seara si au dat sa coboare ,au venit toti de-a berbeleacul . Cu haine de gala , dichisiti , ... unii s-au prins unii de altii , altii singuri , ... pana jos nu s-au mai oprit ...
Eu asistam de vis-a-vis , iar cand aud de " marmorari" nu-mi vine in minte decat acea scena neasteptata , cu domni si doamne galanti ,rostogolindu-se pe scarile albe de marmora ..
Postat 06 September 2020 - 09:28 AM
In fine, marmorarea ar fi cand, in loc sa vopsesti ca orice om in linii, vopsesti cu aerograful in pete minuscule, picatzele daca vrei, care incet-incet se suprapun . De obicei, folosita alaturi de "black basing" ...Time consuming shit:)))
Postat 14 October 2020 - 02:21 PM
Contrar informatiilor vechi, numerele tuturor avioanelur din 10 Staffel (jabo) au fost intotdeauna albastre (nu galbene), inclusiv pe Fw-urile ce au inlocut F-urile in 42.
Kitul e F-ul de la AZ model, cu decalul din cutie, care insa a trebuit revopsit cu acrilice amestecate sa semene a rlm 24, la pesula, pentru ca era mov, nu albastru...
Postat 14 October 2020 - 02:34 PM
Avioanele 109F4/b folosite de unguri pe frontul de est in 43 erau se pare, re-motorizate cu DB65, sau, oricum, aveau prizele de aer laterale, specifice acelui motor.
Asta e facut din resturi: fuselaj, ramas rezerva de la un Az-model, aripa de la un hasegawa mai batran decat mine, jambe de la un amodel, cupola vacu de la Rob Taurus (a trebuit sa o fac deschisa pentru ca nicio alta nu se potrivea).Lansatorul de la un E (ICM), bombele de la 110 Eduard. Decalul e de la Had.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 14 October 2020 - 02:35 PM
Postat 15 October 2020 - 08:57 AM
Intr-o carte a lui George Punka (parca) scria in clar asta, ca F-urile folosite de maghiari in suportul armatei germade Sud aveau motoare 605. Era 1943 asa ca are ceva sens, probabil erau modele refurbishate; nemtii deja aveau G-uri pe atunci. Posibil dar putin probabil sa fi avut doar capotele cu extra aerisiri, ca prima priza e pe capotajul fix, al rezervorului de ulei, imediat in spatele elicei . Oricum, sunt poze clare cu avioane 109F (cabina subtirica cu blindaj exterior, cale rotunde la aripi) cu astfel de capotaje.
F-urile de la AZ model sunt un pic diferite de G-urile lor, in sensul ca au botul rectificat nitel, au insa alte probleme, cabina e cam crap, e turnata nu prea bine si nu prea se potriveste.
La F-ul maghiar (cu fuselaj din G) am rectificat botul (ingosat).
Postat 17 October 2020 - 12:02 AM
Umbrelusa aceea imi place si mie tare mult ! Este la fix , acolo , exact nota de culoare si inedit care sa-l evidentieze . Totodata imi place mult camo-ul de pe aripi ; am citit ca este destul de dificil de realizat cu aerograful .
Insa
Citeaza
Acesta este si preferatul meu . Are o schema de vopsire comuna , as zice , dar in schimb e acel simbol DAK , irezistibil .
Foarte rar intalnit pe avioane. Daca stau sa ma gandesc nici macar nu mai stiu pe ce l-am mai vazut ...
Dar oare chiar era pe Me-ul in cauza ( ma gandesc sa nu fie un efect ,camo , invecheala ,etc.) ?
Postat 17 October 2020 - 11:40 AM
Citeaza
Of, of ... gadgeturile astea
Citeaza
Cred ca o sa -mi fac si eu unul
Nu am decalul cu bomba , dar cred ca am sa o desenez pe calc si apoi am sa o reproduc pe avion cu un creion negru .
Postat 17 October 2020 - 02:33 PM
Treaba cu emblema DAK a originat intr-una din de altfel foarte respectabilelele publicatii Jagdwaffe (vol.3) si e posibil sa fi fost preluata de acolo si transmisa mai departe fara ras-verficare (oricum nu sunt alte poze definitive);
In definitiv, de ce sa lasam adevarul neconfirmat sa stea in calea unei povesti frumoase, mai am rlm 76/75/74 sa acopar decalul in eventualitatea putin probabila ca mai apare ceva :)))
Ceva ceva a mai aparut, pe ebay, dar tot neconcludent :
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 17 October 2020 - 02:36 PM