M-am apucat de-un Grumman Hellcat,"Babby Doll",si m-am blocat la vopsire...Revell-ul da o schema ciudata,negru amestecat cu albastru,da o "chestie " mai mult spre gri,aproape un panzergrey.Am vazut acelasi avion vopsit in mai multe nuante[unele spre gri,altele spre albastru inchis],toti sustinand ca au folosit acelasi dark sea blue.Intrebarea e :care e totusi culoarea originala,reala?
Pagina 1 din 1
Dark sea blue intrebare
Postat 14 May 2020 - 10:16 AM
Proaspătă , este un albastru închis. Doar că nu rezista la asaltul aerului sărat și umed, solvenților , combustibilului...Așa că se "spălăcea" într-un albastru-gri mai mult sau mai puțin închis, după cît era de expus avionul .
Americanii nu au făcut o pasiune din vopsitul avioanelor , pentru ei ele erau consumabile , se aprecia că nu apucă să se corodeze înainte de-a fi pierdute în luptă sau accidente. Ei aveau grijă de PILOȚI.
Așa că îl faci și tu cum crezi...eventual funcție de vre-o poză reală , dacă găsești.
Oricum , "Paper Doll" a fost aruncat peste bord ( Lt.Burnell a aterizat forțat pe USS Essex, rănit.) în timpul bătăliei din Golful Leyte, în oct.1944 , deci nu prea a avut timp să-și strice vopseaua
Spor !
Americanii nu au făcut o pasiune din vopsitul avioanelor , pentru ei ele erau consumabile , se aprecia că nu apucă să se corodeze înainte de-a fi pierdute în luptă sau accidente. Ei aveau grijă de PILOȚI.
Așa că îl faci și tu cum crezi...eventual funcție de vre-o poză reală , dacă găsești.
Oricum , "Paper Doll" a fost aruncat peste bord ( Lt.Burnell a aterizat forțat pe USS Essex, rănit.) în timpul bătăliei din Golful Leyte, în oct.1944 , deci nu prea a avut timp să-și strice vopseaua
Spor !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 14 May 2020 - 10:18 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1