Z-mare, la 12 May 2020 - 06:50 PM, a spus:
...
Mastile sunt destul de mari, cred ca putin cam dificil de manevrat. Din ce sunt facute si cum sunt facute?
...
Multumesc de aprecieri,
Mastile sunt realizate din film autoadeziv... pentru masti. Materialul se numeste Oramask 810 si este produs de firma Orafol.
Le-am desenat intr-o aplicatie de proiectare asistata, am exportat elementele grafice intr-un fisier *.dxf si le-am taiat (cutter plotter) la un atelier specializat (productie publicitara, signalistica, etc).
Pentru aplicare am folosit folie de transfer (produs dedicat Orafol si folosit in mod curent de catre cei din industria publicitara); adezivul foliei de transfer a fost "imblanzit" prin aplicare prealabila si repetata pe o suprafata textila sintetica.
Asa cum ai spus, aplicarea pe model a pus oarecare probleme mai ales datorita substratului (structura impanzita, cu flexibilitatea implicita).
@Horia - aripa si ampenajul (vertical si orizontal) sunt impanzite cu Solartex; nu-l recomand pe modele mai mici de 1/8-1/10.
Fuselajul este integral placat cu balsa si apoi maruflat cu hartie japoneza (Japico) incolora peste care am aplicat lac nitrocelulozic (din ce in ce mai greu de procurat).
Vopsirea si inmatricularea cu Mr.Color (enamel).
Acum am "in atelier" un Go-1 Wolf (1:6) si daca subiectul este de interes, voi prezenta vopsirea/inmatricularea (cand voi ajunge la aceasta faza).
Ganduri bune si sanatate,
mack
Aceasta postare a fost editata de mack: 13 May 2020 - 08:26 AM