flo, la 21 May 2020 - 01:42 PM, a spus:
Ceva ma face sa cred ca produsele pentru export sunt de un nivel mult inferior celor din publicitati.
Depinde unde le exporți, mai corect spus CUI.
Dacă sunt un fiasco( mai mult sau mai puțin) și riști sa rămâi cu ele pe cap, ce faci? Simplu: apelezi la un anume "om de afaceri" cu conexiuni politice în țara de origine a producătorului, să zicem un miliardar, care e prieten ...de exemplu cu un premier dintr-o altă țară(unul care mai târziu va declara sub jurământ că nu-l cunoaste pe respectivul miliardar, desi a vorbit cu el la telefon) și gata afacerea.
Eh, dacă premierul respectiv ar putea, prin reducere la absurd, sa aibă ulterior probleme cu legea pentru sperjur și fals, nu-i o problemă, prietenii lui modifică legea la punct fix și...voila omul cinstit, achitat, etc,etc.
Desigur, eu am descris o situație ipotetică, orice asemănare cu întâmplări reale este pură coincidență.
Cât despre schimbarea legislației...
Un exemplu, tot ipotetic, desigur.
Să zicem că vrei să construiești ceva. De pildă un drum. Să zicem o autostradă, nah.N-ai nevoie de ea,că și așa sunt destule, dar ai bani, surplus bugetar și trebuie să-i cheltuiești pe ceva. Evident că-i musai un "Studiu de fezabilitate". Studiul ăla costă bani, mulți bani, ca orice studiu care se respectă.
Bine. Vine experții fac calcule măsurători și alte ...știu ei ce. Cu ajutor divin, posturi și rugăciuni, la un moment dat studiul e gata și încep lucrările la drumul respectiv. Și se lucrează vârtos, zi de vară până-n seară și se sapă, și se bătătorește și se toarnă strat după strat, teodoloți, lasere, gps-uri, teknologie frate, nu glumă, etc etc. Ce mai, ca-n povești. Doar căăă...
La un capăt al drumului(sau la mijlocul lui) terenul pleacă la vale sau se scufundă, sau se umflă, sau naiba mai știe ce pitici are. Și constructorul zice: " Domle, acolo în străfunduri am dar peste un strat de lut adică argilă care e...lut " sau "iezistă ppuuuungaaaaaa de apă freaticăăăă "... sau "roca este friabila și nu prezinta stabilitate" sau mai știu eu ce.
Și dintr-o dată te întrebi: bine nene, dar studiul ăla de fezabilitate ce a studiat ? Cum de nu a "văzut" lutul sau apa sau piatra sau pe mamon ?
Păi autorul studiului nu poate răspunde la întrebare pentru ca e ocupat. Face un studiu de fezabilitate, in alt loc.
Și în plus de asta, firma care a făcut studiul cu pricina nu mai există. A intrat în insolvență între timp,deci pa și pusi.
Sigur, eu acu am exagerat descriind un scenariu aiurea, care nu s-a întâmplat niciodată și nici nu are cum să se întâmple. E pură ficțiune.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 May 2020 - 03:41 PM