Aici e cineva care vrea sa faca un suflai din bani de buzunar... tare ma indoiesc ca schumy are de gand sa unble cu "da si mie ca si eu ti-am cerut" pe la ambulante...
Schumy, daca te hotaraasti sa iti faci o sursa de aer, uite o solutie mai ieftina pe care am folosit-o cand am inceput sa ma ocup mai serios de modelism. Cauta o anvelopa de masina (sau daca ai loc in casa, una de ARO), mergi cu ea la un atelier de vulcanizare si cere-le sa ii puna inca o supapa (deci ai o anvelopa care poate fi umpluta-golita de la doua supape). La una conectezi o pompa cu care sa umflia anvelopa (eu zic sa pui o pompa de picior ca sa poti realimenta cand lucrezi - presiunea scade pe masura ce lucrezi). La cealalta supapa conecteaza-ti suflaiul cu ajutorul unui tub de perfuzie. Daca nu stii pe cineva la un spital care sa te ajute cu un set de perfuzie, gasesti tuburi de perfuzie la magazinele (sau targurile) de pesti de acvariu.
Iti trebuie o metoda de controlare a jetului de aer. Seturile de perfuzie (sau de acvariu) au un ajustor glisant care gatuie un pic sau mai mult tubul si astfel poti controla cantitatea de aer care iti vine in suflai. Cand vrei sa opresti aerul cu totul, indoaie furtunul pana se gatuie si prinde-l cu un cleste de rufe (unele seturi de perfuzie mai destepte au un robinet-intrerupator simplu - asta e cea mai buna solutie care iti poate regla sau intrerupe jetul de aer).
Eu sedeam pe anvelopa cand lucram - ajuta un pic.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Radu