Se pare ca, fara sa vreau, am stirnit o furtuna!
- Calinescu numea BARBARSIME cuvintele imprumutate din alte limbi, dar pentru care exista corespondent in limba romina
- Alecsandri a scris pese de teatru in care ironiza acest comportament
- Caragiale s-a distrat capios pe marginea "sufragiului" si nu numai
- nu cred ca se intelege un lucru: un englez cere, pe limba, lui UN SORECE
iar vinzatorul, sint sigur, nu-i da acel animalut simpatic ce se afla in permanent conflict cu Tom
- nu cred ca daca i-ai spune cuiva ca are un "termen limita" pentru o lucrare nu stie despre ce e vorba. Mai degraba daca i-ai spune de deadline..........
- pentru "cutaway", normal ca nu o sa spunem "taietura departe" sau "cutit adinc". Exista termenul axonometrie!
- iar pentru "walkaround" nu putem spune ...detaliere?
Ce voiam eu sa atrag atentia este exact ce a punctat, cu mult umor, Alexie:
"Intre uz si abuz e o foarte fina si subiectiva diferenta, dar si abstinenta e o solutie proasta! ". Nu se pune nimeni Gigi-contra la a imbogatii limba romana, dar nu, din pacate, nu cu barbarisme!
"Z-Mare, asta-i un forum de MODELISM, nu de LINGVISTICA... Daca n-ai ceva de spus pe subiect, abtine-te." Nu mai am alte comentarii sau ca sa fiu in ton "no coment" :hammer:
Bun, hai sa spuin ceva si LA subiect: sistemul de machetism cu "privire inlauntru"
mie personal nu-mi place. Aduce a material didactic. Am un singur avion nu, gresesc, doua, cu vedere la motor. Sint singurele, altele nu mai fac, ca atare motorele din kit-uri au fost cedate cu draga inima lui Wurger.
Alexandru