Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, august 2019 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, august 2019

#61 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 25 August 2019 - 10:57 AM

:rofl: exact. De asta am uitat.
Era plin de cornete din hârtie prin curtea școlii, prin clasă(asta era mai greu) sau pe stradă.
Ce smartphone, ce tablete, ce trotinete sau alte chestii electrice ??!!
Astea erau distractiile, tată.
Plus că mai erau vecini pe stradă, puțini, care aveau mașină. Când schimbau gumele, era show în curtea școlii. Alergam după anvelopele alea, până ne înnegream pe palme(și pe genunchi).
Astăzi sunt pe puțin 2 mașini la fiecare poartă!!☹

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 25 August 2019 - 10:58 AM

#62 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 August 2019 - 12:07 PM

Citeaza

Măi Flo, chestiile astea chiar au avut o răspândire națională !!

Da ,sa sti ! :-D
Daca langa scula respectiva mai intra si o felie "da pita cu unso*re" si boia deasupra ... senzatia era aproape completa .
In scarile de bloc ( ale altora) era crunt sa pusti una din aia ...mai era cate un copiletz care se supara brusc pe lume, in timp ce noi astialalti ne jucam linistiti... dupa care ieseam toti ca lampeduzele in "uralele" locatarilor ...
... Dar parca mai era o " scula" care arata ca un fel de flacon de spray ... si bagai carbid undeva ...si cu un cui ... si nu mai stiu exact ce faceai cu chestia aceea . Era tot ceva din gama puscatori .

Citeaza

Si tot din categoria "armament" :

He-he ..
Tin minte ca la un moment dat jucam "pac-pac" in gasti mari , si " fuzionam" cu echipe ale altor blocuri ... Cam la fel cu campionatele de fotbal ,... iar la final faceam cheta pentru cate-o lada de suc , din acela ciudat , chimic , " verde de Paris" . .
.... Imi mai aduc aminte insa acum si de inelusele acelea din plastic ,pe care il scufundam intr-un pahar cu detergent sau chiar cu sapun razalit si amestecat cu apa , cu care faceam baloane si toti copii fugeau/fugeam sa le prinda ... :-D

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 August 2019 - 12:21 PM

#63 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 August 2019 - 01:19 PM

Kromag, parca stiu piesa aia, dar habar nu am la ce folosea. La tuburile de sprai, la care retezai partea de sus, se atasa un tub de carton, nu prea lung, iar la baza recipientului de aluminiu, faceai o gaurica, cu un cui. Bagai in recipient o pietricica de carbit, pe care scuipai in prealabil. Apoi, un chibrit la gaurica si ...BUM! Cu cornetele nu m-am jucat, eram deja mare cind au aparut.
Arcul cu sageti, cu artificii in virf?

#64 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 25 August 2019 - 03:25 PM

Citeaza

La tuburile de sprai, la care retezai partea de sus, se atasa un tub de carton, nu prea lung, iar la baza recipientului de aluminiu, faceai o gaurica, cu un cui. Bagai in recipient o pietricica de carbit, pe care scuipai in prealabil. Apoi, un chibrit la gaurica si ...BUM!

Da , asa erau Z ! :-D

Citeaza

Arcul cu sageti, cu artificii in virf?

Nu , pe acestea nu le-am prins .
Imi aduc aminte insa cum devenisera odata pretenarii mei " experti" in facut parabolice . ...
Cred ca era pe vremea cu " Lasati paralicele si videurile in pace ! "
Unul dintre " pisoi " a gasit odata partea cu oglinda a unui far de masina . Dupa ce ne-a explicat in detaliu cum va face si va mesteri , ca sa fie sigur ca nu o sa il ia nimeni sa gandit sa-l ascunda . ... taman in panoul electric al blocului ... si cand a inchis usa metalica > Ddzzzzz ! = Billy Idol !
.... Sa luat curentul pe scara ... au iesit vecinii ... l-au intins pe ciment si parca dupa aceea si pe asfalt ; tot felul de leacuri babesti ...A fost foarte straniu , fiindca cu cateva minute in urma se juca cu noi ...Dar a scapat ...:-D ( ce amintire ...saracu . :-D )

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 August 2019 - 03:38 PM

#65 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2487
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 25 August 2019 - 03:44 PM

Vezi postareaZ-mare, la 25 August 2019 - 08:36 AM, a spus:

Flo, la inceput nu m-am prins, noi le faceam putin mai altfel. Apoi am perfectionat treaba intr-un mod mai belicos.
Mai era sistemul cu cheia de dulap.
De invizoaca mai stiti?
Atasament invizoace.jpg

Cheia de la dulap reprezenta categoria "usoara". La un capat al unui creion se lega prin matisare o cheie ( obligatoriu din cele cu gaura in tija) iar celalat capat se cresta pe doua directii perpendiculare pentru a se monta aripile (confectiopnata prin plierea unei hartii).

Da, invizoaca facea musai din arsenalul unui pustan. O chestie periculoasa . O colega de scoala a fost victima unei nenorociri provocate de o astfel de "jucarii". Culmea, eram adolescenti, in primele zile de liceu

#66 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 25 August 2019 - 05:25 PM

Treaba cu cheia noi o faceam altfel. Legam o sfoara de "floarea" cheii, iar la celalalt capat, un cui bont. Puneam gamalie de chibrit in gaura cheii, bagam cuiul in gaura, balansam ansamblul tinind de sfoara si izbeam cuiul de un zid: BUM!
Faceam arcuri destul de bune, din bambus. Sagetile le faceam din nuia de alun, iar in capat legam o artificie. Aprindeam, normal noaptea, artificia si slobozeam arcul. O minunatie!

#67 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 25 August 2019 - 06:23 PM

Citeaza

Faceam arcuri destul de bune, din bambus. Sagetile le faceam din nuia de alun, iar in capat legam o artificie. Aprindeam, normal noaptea, artificia si slobozeam arcul. O minunatie!

Cred ! Ce fain ! :rolleyes:
... Dar apropos de bambus , de unditele chinezesti va mai aduceti aminte ?
Mici ,pentru copii , frumos lacuite si cu niste huse verde olive cu niste caractere chinezesti albe . Ne cumparam de la magazin niste momeli din plastic foarte moale gelatinos si semitransparent , dar de fapt la peste dadeam cu paine , mamaliga sau viermisori ...; momelile acelea de plastic le rontaiam pe ici pe colo , cand ne plictiseam ... ^_^

#68 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 26 August 2019 - 09:43 AM

Sa pescuiesc, nu mi-a placut, dar mergeam intotdeauna cu prietenii la pescuit. Antrenat de ei, mi-am facut o undița ( unghița!!!) Din nuia de alun, cu inele din sirma, matisate frumos, cu ata. Mulineta era facuta din...doua cuie, intre care bobinam nailonul. Am prins un singur peste, un oblete, si ala agatat de...burta. Normal, din greseala!

#69 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 26 August 2019 - 11:31 AM

Nici eu nu eram un pasionat . Nivelul amator , dar imi placea ca si context pentru socializare , in special cand plecam pe la rude indepartate , sau mai ieseam cu prietenii pe Somes sau Aries sau Baraj ,ca sa scapam de oras .
Nu tin minte sa fi prins ceva mai mare decat palma , iar cei mai buni clienti ai mei erau pisicile din sat ... :-D , dar imi aduc aminte cu placere de timpurile acelea .

#70 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 26 August 2019 - 07:11 PM

Vezi postareaZ-mare, la 26 August 2019 - 09:43 AM, a spus:

Sa pescuiesc, nu mi-a placut, dar mergeam intotdeauna cu prietenii la pescuit. Antrenat de ei, mi-am facut o undița ( unghița!!!) Din nuia de alun, cu inele din sirma, matisate frumos, cu ata. Mulineta era facuta din...doua cuie, intre care bobinam nailonul. Am prins un singur peste, un oblete, si ala agatat de...burta. Normal, din greseala!

Erai un adevarat boier daca aveai nailon indeajuns. Cumparam 10m cate doi baieti, pe care mai apoi ii imparteam. Completam mai apoi cu ata pe care ne-o dadea papucarul din sat (János bácsi ii zicea daca mai tin bine minte). Trebuia maiestrie la inadit ata cu nailonul ca sa nu agate pe inele. Pluta: o felie dintr-un dop strapuns de o tija de pana de gaina pe care puneam doua inele taiate din izolatia unui cablu electric. Cu plumbul am facut mare belea. Am sterpelit sigiliul de la contorul electric.
Nu eram inebunit sa pescuiesc, dar activitatea era o aventura, incepand cu drumul la padure pentru bote de alun si pana la celebrarea unei capturi care depasea lungimea palmei.
Acu' nici valea (adica paraul) nu mai este ca atunci. Cu bani europeni a fost regularizat. Adica arata ca un canal, fara minunatiile de rachite, salcii si nesuferitele de gaste (de' , concurenta).

#71 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 26 August 2019 - 08:30 PM

Pana azi am crezut ca mizeria cea mare o reprezinta tableta, telefonul, etc. Azi am auzit copii care se jucau " de a Dinca" :shok:

#72 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 August 2019 - 12:41 AM

Vezi postareaflo, la 26 August 2019 - 08:30 PM, a spus:

Pana azi am crezut ca mizeria cea mare o reprezinta tableta, telefonul, etc. Azi am auzit copii care se jucau " de a Dinca" :shok:

:angry: aoleu. Am ajuns și la d-astea ?

#73 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 27 August 2019 - 09:59 AM

Da, din nefericire. Un pustan, pentru ca are "norocul" sa fie blond, era plimbat , legat cu mainile la spate de prietenii sai "politistii", pe langa ghena de gunoi sa explice cum le-a omorat pe fete.

Este tare trist. Cam asta pateau si copiii Germaniei, care se jucau imprumutand teme din realitatea sinistra in care traiau.

#74 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4971
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 27 August 2019 - 05:05 PM

Vezi postareaZ-mare, la 24 August 2019 - 07:05 AM, a spus:

Si am gasit si originalul :

Imagine atasata: FW.JPG

#75 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 27 August 2019 - 07:46 PM

Da, lamurit. Pe unde l-ai gasit?

#76 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4971
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 27 August 2019 - 08:52 PM

Vezi postareaZ-mare, la 27 August 2019 - 07:46 PM, a spus:

Da, lamurit. Pe unde l-ai gasit?

Prin E:\avioane\arr\...... :)))

Glumesc acum, cred ca e din arhiva Muzeului Militar National.

#77 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 27 August 2019 - 11:36 PM

Citeaza

Si am gasit si originalul :

Super ! Multumesc si eu 1-0-9 ! :hi:
S-ar putea sa fie un A8 , parca se vede un tun spre mijlocul aripii stangi ?
Oare ce grup data sau locatie sa fie ?

Pe pamant , langa bot cred ca este manivela cu care invarteau bendixul . Cred ca a fost distrus la sol , fie in vreun atac aerian , fie de catre trupele in retragere ( ... sau de Caramitru cu un sac de grenade pe o melodie de flaut si muzicuta :-D ) ?

Ca marcaje , in fata crucii pare sa fie un 3 sau un 9 intr-o culoare deschisa ( alb ?) si subliniat cu negru ?.
... Tare mi-ar conveni sa fie 9 fiindca as avea un astfel de decal de la Fw -ul acela vanator de noapte si nu ar mai trebui sa muncesc nimic in plus.

Camuflajul mi se pare de asemenea interesant .Lateralele fuselajului par estompate cu o culoare inchisa , lasand doar pete mici deschise.Posibil si pe bordul de atac al aripii ,iar albul crucii pare si acesta estompat , iar dupa cruce nu pot sa vad daca avea braul galben . Parca nu ...

Oricum ar iesi un model interesant ... Daca se dovedeste ca ar fi de pe teatrul romanesc de operatii ...si mai ales din jurul datei de 23 august , cred ca am sa o fericesc pe tanti de la magazinul Central cu vreo 40 de leuti . :-D ( cred ca mai are FW-uri de la Revell ) .

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 August 2019 - 11:45 PM

#78 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 28 August 2019 - 08:12 AM

Citeaza

Prin E:\avioane\arr\...... :)))
Aha, pai deia nu o gaseam, ca eu am cautat-o in D:\avioane\arr\... :fool:
Deci e de muzeu...mercic! E o poza faina de tot, cred ca mai ai. Te si miri cum s-au pastrat, ca unii sustin ca nu mai e nimic in arhive! Acces si timp sa ai...

#79 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 28 August 2019 - 11:56 AM

Citeaza

E o poza faina de tot,

Chiar ! ^_^

#80 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 28 August 2019 - 02:51 PM

Vezi postareaZ-mare, la 25 August 2019 - 01:19 PM, a spus:

Kromag, parca stiu piesa aia, dar habar nu am la ce folosea. ...

"Arma suprema" a copilariei (Foarte periculoasa!)
Imagine atasata: Pistol.jpg
Se facea din teava PVC de instalatii, duza injector de tractor, guma de la prastie si un cui mai lung. In injector se baga fosfor de la cateva bete de chibrit.
Mama, ce zgomot facea! Era periculos pt. ca, daca bagai prea mult fosfor, detonarea putea arunca cuiul afara!

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

21 useri citesc topicul
0 membri, 21 vizitatori, 0 utilizatori anonimi