Longinus, la 25 July 2019 - 02:50 PM, a spus:
Ai citit motivarea hotararii judecatoresti ? Asta nu o spun eu ci o spun altii,mai scoliti ca mine.
Specificatiile alea nu le comentez,insa trebuiau puse in caietul de sarcini de la bun inceput,sa le vada toata lumea,nu adaugate "pe traseu". Macar atata puteau (sau trebuiau) sa stie "oficialii". Daca nu au stiut, atunci sunt asa cum le-am zis eu. Ori,ori.
Sau si sentinta este tot degeaba ?
Chiar asa fiind, procedura a fost anulata si trebuie reluata, cel putin in doua dintre fazele ei.
Deci...
Pai nu s-a pus nimic nou "pe traseu". Nemtii zic asta. NU INSEAMNA CA AU DREPTATE. S-a cerut de catre autoritatea contractanta , clar, ca toate sa aiba posturi de conducere identice. S-au cerut lamuriri, de catre un ofertant, referitoare la acest aspect, iar armata a raspuns detaliat sa inteleaga si aia care chipurile nu intelegeau. Lamurirea adusa nu inseamna adugarea de noi cerinte sau modificarea cerintei initiale. Adica postul de conducere sa fie acelasi la toate categoriile de masini, nu doar sa contina aceleasi tipuri de instrumente de bord.
Vad ca tot traiesti cu impresia ca s-a modificat ceva pe drum. Din articol rezulta clar ca nu s-a modificat nimic. Cel putin pentru cineva de buna credinta si familiarizat cat de cat cu documentatii de acest gen, este limpede ca prin lamuriri nu s-a modificat nimic pe parcurs. Aspectul asta l-am comentat, caci era destul de usor de observat ca nemtii mint. De altfel instanta nici nu le-a dat dreptate sub acest aspect.
Inca odata, in caietul de sarcini, cerinta era clara de la bun inceput, asa incat putea sa o vada toata lumea: toate camioanele, indiferent de categorie, sa aiba posturi de conducere identice. Aceasta cerinta este sigur prevazuta in caietul de sarcini al intregului lot. Daca ar aparea numai in specificatiile tehnice, care sunt individuale pentru fiecare produs (camion) ar fi fost fara sens (pentru ca lipseau produsele de comparat). Am senzatia ca nu iti este clar ce este specificatia tehnica si ce este caietul de sarcini.
Repet, acest aspect l-am comentat. Pentru ca este simplu si clar. Sincer, nu am stat sa studiez toata procedura.
In rest, faptul ca trebuie reluata procedura in doua dintre faze, e alta mancare de peste. Oricum este firesc sa se dispuna cel putin o reluare, data fiind intreruperea prilejuita de judecata respectiva.