Pagina 1 din 1
Vanatoarele de submarine pr.122bis in culori romanesti
Postat 25 June 2019 - 07:19 PM
Salut, tuturor,
In anul 1956, trei vanatoare de submarine sovietice pr.122bis seria II intrau in dotarea Marinei Republicii Populare Romane. Aveau sa fie radiate abia dupa 1990.
Caracteristici tehnice:
Lungime ..52,20 m
Lungime la linia de plutire... 49,50 m
Latime ..... 6,20 m
Pescaj ...... 2,11 m
Deplasament maxim ... 336 tone
Deplasament normal .. ..319 tone
Viteza ..18,70 nd
Echipaj .. ..54 (5 ofiteri)
Vanatorul romanesc de submarine V1 inainte de modernizare. Se observa mitralierele DSKM cal. 12,7mm care vor fi inlocuite cu MR2N cal. 14,5mm.
Am inceput un model la scara 1:72.
Coastele sunt din placaj de 2mm decupate manual; corpul este acoperit cu balsa (1mm). Propulsia este asigurata de trei motoare brushed, alimentate de acumulatori A6 1,2V.
In anul 1956, trei vanatoare de submarine sovietice pr.122bis seria II intrau in dotarea Marinei Republicii Populare Romane. Aveau sa fie radiate abia dupa 1990.
Caracteristici tehnice:
Lungime ..52,20 m
Lungime la linia de plutire... 49,50 m
Latime ..... 6,20 m
Pescaj ...... 2,11 m
Deplasament maxim ... 336 tone
Deplasament normal .. ..319 tone
Viteza ..18,70 nd
Echipaj .. ..54 (5 ofiteri)
Vanatorul romanesc de submarine V1 inainte de modernizare. Se observa mitralierele DSKM cal. 12,7mm care vor fi inlocuite cu MR2N cal. 14,5mm.
Am inceput un model la scara 1:72.
Coastele sunt din placaj de 2mm decupate manual; corpul este acoperit cu balsa (1mm). Propulsia este asigurata de trei motoare brushed, alimentate de acumulatori A6 1,2V.
Postat 07 November 2020 - 08:45 PM
* Istoric al sonarelor rusesti
[exista un sonar la Mangalia la muzeu ...]
https://en.topwar.ru...roakustika.html
Stag Hoof [Tamir-5N/NS] , Stag Horn [Tamir-10] , Stag Ear [Tamir-11/11M] , clonele chinezesti se numeau SJD-5
[exista un sonar la Mangalia la muzeu ...]
https://en.topwar.ru...roakustika.html
Stag Hoof [Tamir-5N/NS] , Stag Horn [Tamir-10] , Stag Ear [Tamir-11/11M] , clonele chinezesti se numeau SJD-5
Aceasta postare a fost editata de ionicaf: 07 November 2020 - 08:47 PM
Postat 20 November 2020 - 06:15 PM
@ionicaf
Multumesc frumos pentru informatii! Am facut si eu o fotografie cu antena respectiva, problema este ca acum doi ani nu am mai gasit-o. Am intrebat personalul de la muzeu unde este (as fi vrut sa o masor), dar n-am primit decat raspunsuri evazive.
Chilele de ruliu nu erau marcate in plan, asa ca le-am facut dupa fotografii. Nu sunt fixate definitiv din cauza ca se pot rupe accidental in timpul montarii puntii.
Multumesc frumos pentru informatii! Am facut si eu o fotografie cu antena respectiva, problema este ca acum doi ani nu am mai gasit-o. Am intrebat personalul de la muzeu unde este (as fi vrut sa o masor), dar n-am primit decat raspunsuri evazive.
Chilele de ruliu nu erau marcate in plan, asa ca le-am facut dupa fotografii. Nu sunt fixate definitiv din cauza ca se pot rupe accidental in timpul montarii puntii.
- ← Yaht Milla .
- Marina
- VS 41 →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1