Recunosc cinstit că în ultimul an nu am prea mai lucrat. Am fost prins cu casa. Între un apartament la bloc și o casă, am constatat că diferența este foarte mare. Mai ales cînd ai nevoie de o seamă de modificări, pentru a plia noua locuință pe nevoile și gusturile familiei.
Așa că modelistic am lucrat doar sporadic.
Vă prezint singurul meu kit "născut" în această perioadă , FIAT CR-42 CN "FALCO"
Practic ultimul biplan de vînătoare al războiului , a fost produs pînă la finele anului 1943 (!!) , și a luptat tot conflictul , ultimele fiind retrase din serviciu în 1949, de Ejercito de'l Aire.
Evoluția naturală a modelului CR-32 "Chirri" , "Falco" a luptat practic pe toate fronturile : în Bătălia pentru Franța , în Bătălia Angliei , s-a duelat cu omologul britanic "Gladiator" deasupra Maltei și în deșertul Libian, pe Frontul de Est, în Grecia și Iraq.
Aparat de succes, a fost exportat în Spania ,Suedia, Belgia, Ungaria , iar după Armistițiu, multe exemplare au fost folosite și de Luftwaffe.
Eu am avut kitul 1276 , varianta CR-42 LW, cel folosit de germani, dar nu am vrut să-l fac pe acela, ci varianta CN ( caccia notturna) a Regia Aeronautica.
Kitul Italeri este destul de bun, pare să corespundă planurilor găsite pe net, și am beneficiat și de un set simplu de PE (Eduard SS281), mai ales pentru piesuțele mici din cockpit.
Am început cu asamblarea cockpitului ( nimic spectaculos, deschiderea este oricum mică, nu se vede mai nimic înăuntru ) :
Fuselajul s-a potrivit bine , dar îmbinările aripilor inferioare cu fuselajul cam lasă de dorit, a fost nevoie de ștraif și chit că să arate decent :
A urmat motorul cu capotajele și eșapamentul :
La construcția asta am ales să echipez complet aripa superioară cu montanții și hobanele , vopsind-o pe intrados înainte de asamblare ( Nero opaco12,Vallejo 057) :
Schema de vopsire aleasă era interesantă , dar complicată pentru mine. Fond Giallo Mimetico3-Arson/Sissi ( Gunze H-79) cu pete Verde Mimetico3-Masciadri(Gunze H-303) și Marrone Mimetico2-Masciadri( Gunze H-47). Ideal ar fi fost să dau fondul ,apoi să fac pete-petuțe-petișoare free-hand. Din păcate , la capitolul pete mînă-gratis mai am mult de exersat, și deocamdată nu am avut timp, loc și dispoziție s-o fac, așa ca am ales calea lungă și anevoioasă a mascărilor secvențiale cu Patafix, culoare după culoare. Cîteva poze din această etapă mai jos :
Greu. Și nu m-a mulțumit pe deplin ce-a ieșit. Am retușat de mai multe ori, am mai schimbat, am mai...ce să zic, înțelegeți voi.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 02 June 2019 - 02:19 PM