Este vorba de kitul Hasegawa 1/48 Focke-Wulf Fw190 A4, la A5-ul de la Eduard mai am inca de lucru.
Ca o concluzie, kitul Hasegawa este ok, dar doar atat. Potrivirea pieselor este in general buna, cu exceptia zonei capotei motorului, care poate fi putin mai problematica, dar nimic iesit din comun totusi.
Din punct de vedere al formelor si dimensiunilor cred ca este ok la modul general, dar exista cateva exceptii notabile, in privinta capotei motorului (zonele laterale de evacuare gaze esapament) precum si a parbrizului si in special a cupolei, despre care cred ca nu au fost reproduse cu suficienta acuratete.
Un plus important pe care il are kitul este modul in care a fost gandita asamblarea trenului de aterizare (jambele), care vin montate exact in unghiul potivit, fara niciun fel de efort sau reglaje suplimentare (cunoscut fiind faptul ca jambele de Fw190 aveau o geometrie mai speciala). Adica nu ai cum sa gresesti, si asta e foarte important pentru aspectul final al oricarui model de Fw190.
Altfel, in opinia mea, kitul este mai slab din aproape toate punctele de vedere, comparativ cu modelul Eduard (matrita veche) cu care l-am construit in paralel.
Cu toate acestea kitul Hasegawa este mai simplu de construit si se poate face din el o replica decenta de Fw190.
Asadar, Hasegawa 1/48 Fw 190A4, inmatricularea lui Hannes Trautloft, Kommodore JG54, Rusia, inceput de 1943.
Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 25 April 2019 - 10:36 AM