Remorcherele romanesti din clasa FARUL
Postat 15 September 2019 - 09:47 PM
Lucrul continua cu montarea braului (mai putin cel de la prova pe care il voi face dupa puntarea teugii).
O bagheta de pin 2x3 mm este curbata la abur:
Am montat si narile ancorelor:
Pentru cavaletii tuburilor etambou am folosit desene sovietice.
Macheta este construita dupa documentatie sovietica ajustata cu ajutorul catorva fotografii cu varianta romaneasca. Ca de obicei sursele romanesti lipsesc; probabil si aceasta nava este secret militar.
Mai jos sunt cateva imagini cu macheta HMAS CANBERRA la care lucreaza de zor cativa modelisti australieni. Probabil ca nu stiu ca nava a intrat in serviciu in nov.2014 si ca devoaleaza secrete militare. Nici responsabilii marinei australiene nu au reactionat, desi fotografiile sunt publice. Este posibil ca ei sa considere ca modelismul este un mod de a promova imaginea marinei australiene. Deh, aceasta e parerea mea, poate ca gresesc...
O bagheta de pin 2x3 mm este curbata la abur:
Am montat si narile ancorelor:
Pentru cavaletii tuburilor etambou am folosit desene sovietice.
Macheta este construita dupa documentatie sovietica ajustata cu ajutorul catorva fotografii cu varianta romaneasca. Ca de obicei sursele romanesti lipsesc; probabil si aceasta nava este secret militar.
Mai jos sunt cateva imagini cu macheta HMAS CANBERRA la care lucreaza de zor cativa modelisti australieni. Probabil ca nu stiu ca nava a intrat in serviciu in nov.2014 si ca devoaleaza secrete militare. Nici responsabilii marinei australiene nu au reactionat, desi fotografiile sunt publice. Este posibil ca ei sa considere ca modelismul este un mod de a promova imaginea marinei australiene. Deh, aceasta e parerea mea, poate ca gresesc...
Postat 27 July 2020 - 11:21 PM
Postat 29 July 2020 - 08:59 AM
177, la 27 July 2020 - 11:21 PM, a spus:
Duminica am probat noile elice. Totul este bine, mai putin lipsa de manevrabilitate a modelului. Fosti membrii ai echipajului cu care am discutat mi-au spus ca NS avea o manevrabilitate mai slaba, dar ei se obisnuisera cu acest lucru. Deci ma pot considera multumit de performantele modelului.
thumbnail112.jpg
thumbnail112.jpg
Se pare ca in cazul tau manevrabilitatea redusa se datoreaza pescajului mic pe care il are modelul , probabil dupa finalizare si balastare corespunzatoare acesta se v-a inbunatati .
Toate cele bune si mult spor .
Postat 29 July 2020 - 06:30 PM
dj-bobo, la 29 July 2020 - 08:59 AM, a spus:
Se pare ca in cazul tau manevrabilitatea redusa se datoreaza pescajului mic pe care il are modelul , probabil dupa finalizare si balastare corespunzatoare acesta se v-a inbunatati .
Nu m -am gandit la acest aspect.Saptamana viitoare voi face un test cu modelul la pescajul specificat in plan.