Daca tot am luat o pauza de la Heinkel-ul Revell[cel mai naspa kit la care am lucrat vreodata],am zis sa ma "antrenez"[pt Lancaster] c-un kit lejer,de weekend ,asa c-am luat Academy-ul asta ...imbinari la fix,instructiuni clare,totul perfect pana la decaluri,unele din ele dezmembrandu-se dupa aplicarea pe macheta.Asta am obtinut la final,personal,eu am fost satisfacut de rezultat:
Pagina 1 din 1
Hawker Typhoon MK I B Academy 1/72
Postat 17 November 2018 - 05:24 PM
Cum s-ar zice, pofta vine mincind. Si experienta. Frumos lucrat, se vede ca ai deprins ceva experienta. Bravo.
Farurile de pe aripi sunt, de cele mai multe ori, o problema. Care se rezolva cam asa:
- selipesc, in timpul constructiei, inainte de vopsire.
- dupa uscarea complecta a lipiciului (una doua zile), le pilesti si le aduci la nivelul bordului de atac
- cu pilele alea pentru unghii, incepi a slefui, incepind cu pila nr 1 si teminind cu 3 sau 4, depinde de set.
- dupa ce ai obtinut luciul initial, maschezi farul cu banda de mascare.
- dai banda jos la final, dupa vopsire, lacuire si spalare.
La fel se poate proceda si cu luminile de pozitie, de pe capetele aripilor.
Farurile de pe aripi sunt, de cele mai multe ori, o problema. Care se rezolva cam asa:
- selipesc, in timpul constructiei, inainte de vopsire.
- dupa uscarea complecta a lipiciului (una doua zile), le pilesti si le aduci la nivelul bordului de atac
- cu pilele alea pentru unghii, incepi a slefui, incepind cu pila nr 1 si teminind cu 3 sau 4, depinde de set.
- dupa ce ai obtinut luciul initial, maschezi farul cu banda de mascare.
- dai banda jos la final, dupa vopsire, lacuire si spalare.
La fel se poate proceda si cu luminile de pozitie, de pe capetele aripilor.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1