Daca in spatiul expozitional exterior vizitatorul se bucura de o mare libertate (urcatul pe exponate este interzis), situatia este diametral opusa in salile de expozitie. Fotografiatul este interzis, iar pe paliere sunt cate doi muzeografi care supravegheaza turistii. Cladirea muzeului este cu patru etaje, primele trei avand o structura cronologica, al IV-lea fiind dedicat colectiei de arme (mult inferioara calitativ si cantitativ colectiei Muzeului Regele Ferdinand I; am uitat sa intreb daca au gaurit tevile la arme).
Spatiul este mic, exponate putine protejate de vitrine mari de sticla. Sunt putine fotografii, dar acest lucru este compensat de o serie de tablouri de format mare reprezentand episoade din campaniile bulgare de dupa 1877.
In ciuda interdictiei, am facut o fotografie: drapelul unui regiment romanesc, uniforme si arme apartinand armatei romane capturate la Turtucaia
Marina este slab reprezentata. In curtea muzeului sunt cateva mine, un tub lans-torpile sovietic, tunul 2M-3, RBU-6000 etc. numai banalitati. In spatiul interior sunt cateva machete: o salupa cu abur inarmata cu torpile cu scondru (neidentificata), crucisatorul NADEJDA, o corveta din clasa POTI ( slabe calitativ) si un torpilor (o macheta veche, probabil din metal)
In prim-plan macheta torpilorului, in plan indepartat ce a crucisatorului; in dreapta imaginii este un fragment de torpila de pe crucisatorul NADEJDA.
O diorama cu un avion francez doborat, identificat drept FARMAN 40 (ceea ce nu cred, rog specialistii in aviatie sa-si spuna opinia)